Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
 1. Business
 2. Task Management

20 Најдобри онлајн да се направи листа Апликации за хонорарни преведувачи

by
Length:LongLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Да се ​​направи листа на менаџерите за задачи и целосниот софтвер за продуктивност е од суштинско значење за бизнисот на хонорарците.  Стилот на дизајнот кој го барате во апликацијата за листа на задачи ќе се разликува според големината на вашиот мал бизнис, природата на услугите што ги нудите и вашите лични преференции.

Може да бидете слободен човек и да преферирате сложена апликација за задачи што е лесна за користење, која добро се синхронизира во облакот и работи со претпочитаните уреди. Или, редовно можете да работите со тим и да ви требаат некои специфични карактеристики за да можете сите да работат во хармонија и ефикасно.

Додека секој корисник ќе има различни потреби во менаџер на листа на задачи, постојат некои функции кои јасно ја додаваат функционалноста, а гледањето во нив ќе ви помогне да одберете најдобро да направите апликација за вас.

Како менаџерот на задачите на листата ги спроведува овие функции, има големо влијание врз неговата корисничка база. Еве некои од најраспространетите и корисни функции кои треба да ги разгледате во разгледувањето на продуктивноста софтвер базиран на задачи:

 • Категории, ознаки, паметни листи и хиерархии - Едноставни за управување со листите ќе ги задржи листите рамно, што ќе ви овозможи да ги категоризирате или обележите вашите задачи (или да користите ГДД методологија за да ги разградите вашите задачи врз основа на тоа каде сте). Покомплексните апликации нудат можност за поставување на задачи во хиерархија, што ви овозможува да ги организирате вашите задачи за да направите објекти во проекти или различни области од вашиот живот.
 • Приоритетни поставки, соодветни датуми, потсетници и прегледи на календарот - Да се ​​биде во можност да се обележи една ставка како важна ви ја дава едноставната способност брзо да пронајдете што е следната ставка од вашата листа. Датумите на датумот и календарот ви овозможуваат да ги планирате вашите задачи и во иднина.
 • Поле за зачувување на документи и складирање на документи - Прикачување белешка до ставка за задачи ви овозможува да додадете важни информации потребни за да ја завршите задачата, или дополнителни чекори, како што се точки за разговор за состаноци или ставки за патување во продавница за снабдување со канцелариски простор. Добивањето на документот во прилог на задачата е одлично за подобрување на ефикасноста на соработката.
 • Онлајн пристап и синхронизација на податоци - за хонорарни хотели во движење, тоа е корисно да имате пристап до нашите задачи листи насекаде и на нашите најчесто користени уреди. За мене, од суштинско значење е да имате менаџер кој може да се пристапи онлајн, на мојот лаптоп (на мојот омилен оперативен систем), мојот паметен телефон и синхронизирање со моите други уреди (како што е мојот iPad).
 • Безбедност на податоците и преносливост - Со нашите податоци обезбедени во облакот е од суштинско значење за заштита на нашите информации, како и податоците на нашите клиенти.  Исто така, важно е да не бидете целосно заклучени во ниту еден систем. Менаџер на задачи кој овозможува лесна резервна копија и превземање на податоци во заеднички формат е често игнорирана функција.
 • Алатки за соработка - За многу од нас соло хонорарни преведувачи немаме потреба да ги споделуваме нашите списоци. За оние од нас кои работат со редовни клиенти како дел од нивниот тим иако, ова може да биде мора да има функција да се разгледа за вашиот менаџер на задачи решение.
 • Едноставен графички интерфејс за дизајнирање и прилагодување на опциите - Дали сакате уште една гломазна апликација која ќе ве однесе време да се постави со, или оној дизајниран интуитивно, за да можете веднаш да се префрлите и да започнете да користите?  Знам кој би го одбрал. Убаво е и кога има дополнителни функции кои се достапни, без да влијаат на UI (како опции на Hotkey) или на способноста да се прилагоди корисничкиот интерфејс.
 • Напредни функции - Постојат некои напредни функции кои можат да ги поделат апликациите за продуктивност, како што се способноста да се синхронизираат со вашите омилени апликации, како што се Evernote и други, како и способноста за природен јазик за олеснување на поставувањето задачи.
 • Достапни цени - Сите овие карактеристики треба да се одмерат според цената на решението.  Некои од понудените менаџери за листа подолу се прифатливи, други поскапи, а некои се бесплатни. Изненадувачки, многу од прифатливите (и слободни) опции се со висок квалитет и вреди да се тестираат.

Избрана да се направи листа Апликации

Ако сеуште држите околу дневниот планер, тогаш сега е време да се префрлите на дигитални. Еве 20 да направите листа на апликации кои ќе ви помогнат да се организирате и да ја зголемите вашата продуктивност.

Внимавајте на функциите што ги барате, што одговара на потребите на вашата хонорарна компанија и им даде на овие апликации пробна работа. Многу од овие апликации се бесплатни или имате бесплатна пробна верзија за да започнете со.

1. Wunderlist

Ова е менаџерот на листи за задачи што моментално го користам. Изгледа како мајчин Mac стан, има интуитивен интерфејс, кој можете лесно да ја промените кожата за да ви одговараат на вашиот вкус.  Таа ги има повеќето од горенаведените карактеристики, како што се категоризирање, приоретизирање, поставување на датуми на пристигнување, белешки, синхронизација на повеќе уреди со облакот и алатки за соработка.

Недостасува способност за означување и организирање на вашите задачи со хиерархија. Исто така, нема целосен календарски приказ или интеграција на календарот. Со цената на бесплатни иако, тоа е одличен решение што сум бил среќно користење.

wunderlist

2. Teuxdeux

Teuxdeux е едноставен задача јасли кој е бесплатен на интернет и има прифатлива iPhone апликација која ги синхронизира со облакот. Има еден календарски приказ, кој е неделно со задачи за Someday прикажани подолу.

Со ограничена функционалност и едноставен дизајн, можете брзо и брзо да работите. Недостасува соработка, полиња за белешки, категоризација и други карактеристики кои можеби ви се потребни.  Ова е убаво решение со голи коски кое може добро да функционира за соло-хонорарни преведувачи со мала потреба за напредни задачи менаџерски функции.

teuxdeux

3. Тадалист

Оваа апликација е со векови. При пишувањето на оваа статија се логирав во апликацијата со сметка што не бев користена во години.  Апликацијата е сè уште интуитивна, едноставна и лесна за употреба, како што секогаш беше. Тоа се вклопува во со 37 сигнали софтвер за дизајн филозофија на помалку е повеќе.

Се одликува со едноставна способност да направат повеќе листи, со повеќе предмети, да додаваат белешки, да ги споделат со други и да ги завршат задачите.  Слободно е да се користи, но нема корисни опции, како што се поставување датуми за достава, означување и додавање белешки. Таа има добро осмислена мобилна верзија кога ја разгледувате страницата на вашиот iPhone, како и.

highrise

4. Запомни го млекото

Запомни Млекото е веб апликација со бројни опции за мобилни апликации на популарни уреди. Таа, исто така може да се интегрира во Gmail, Outlook и други апликации.  Овој менаџер на задачи ви овозможува да креирате неограничен број на листи, кои можат да бидат приоритетни, обележани, да додаваат белешки и повеќе.  Има карактеристики за споделување и напредни опции за известување. Некои напредни опции за овој менаџер треба да имаат Premium претплата. Поголемиот дел од можностите се бесплатни за употреба.

remember-the-milk

5. Направете го тоа утре

Направете го тоа Утре е толку едноставно како што добива за управување со вашите задачи. Единствено нешто поедноставно, најверојатно, ќе биде обична стара хартија.  Оваа апликација има едноставен интерфејс со две колони, еден за задачи што треба да се направат денес, а другиот за задачи што треба да се направи утре. Нешто што денес не го завршите автоматски ќе се пресели во утрешната колона.

Интерфејсот е прекрасно дизајниран и има повеќе опции за апликации за популарни уреди. Има мали трошоци за овие апликации, но пристапот до апликацијата преку интернет е бесплатен.  . Иако ова е одлично решение за едноставно управување со задачи, ако треба да ги следите напредните проекти и рокови, тоа најверојатно не е апликација за вас. Еве еден посеопфатен преглед на Do It Tomorrow.

tomorrow

6. Toodledo

Toodledo е робустен решение за менаџери за задачи. Ги нуди сите алатки што сакате да ги организирате вашите задачи, како што се ознаки, контексти и подзадачи.   Таа има бројни опции за работа со вашите различни уреди, преку мајчин апликации, екстензии на прелистувачи и многу повеќе.

Toodledo има напредни можности за прилагодување, а за Premium корисниците е можно да споделуваат задачи и да соработуваат. Тој нуди уникатен распоредувач и може да ви испрати предупредувања.  Можете да започнете со бесплатна сметка или надградба на Премиум за да ги искористите неговите понапредни функции. Посетете го Toodledo Task Manager Преглед тука на FreelanceSwitch за повеќе детални информации.

toodledo

7. Тек

Тек има Mac чувствувам, со полиран, убава адаптери дизајн. Таа функционира на компјутер во вашиот прелистувач, но има самостојна апликација за Mac корисници, како и апликации за iPhone и iPad.  Ако сте корисник на Mac, ќе ја обожавате оваа апликација.  Оваа апликација е повеќе од едноставна апликација за задачи за следење на вашата листа на задачи. Има напредна способност за соработка, овозможувајќи ви да доделите задачи на други корисници и да работите со вашиот тим.

Таа, исто така помага да се намали вашата потреба за долги ветрови дискусии со е-пошта со вклучување на систем за коментирање. Протокот е направен за следење на вашите лични и работни проекти во една апликација, да оваа апликација за продуктивност може да се користи за управување со сите ваши проекти и живот.

flow

8. Хитаск

Hitask е уште еден висок менаџер за задачи за соработка. Оваа апликација за листа на апликации има голема поддршка за податоци и е достапна насекаде низ кој било уред што би сакале да го користите.  Има чист интерфејс, иако се чувствува малку повеќе дома во оперативниот систем Windows.

Вградена е интеграција на календарот, како и леснотија на користење соработка и функции за управување по задача или проект. Популарниот блогер Крис Броган, исто така, ја даде апликацијата висока означена во овој преглед: HiTask е Мојот нов омилен организатор.

hitask

9. Тодоист

Тодоист е водечки личен менаџер на задачи кој е корисен, брз и лесен за користење. Има јасен интерфејс дизајн. Се интегрира со различни прелистувачи, апликации за е-пошта и оперативни системи. Задачите се организирани според типот на проектот и можат да бидат кодирани во боја.  Тоа е едноставна задача базирана на веб-апликација која можете брзо да станете и да трчате бесплатно. Таа има бизнис модел Fremium, па можете да додадете дополнителни функции по ниски трошоци, ако ви се потребни, како што се способноста за етикетирање и многу повеќе.

todoist

10. Земи го

Get it Done е лесна за употреба и моќна апликација за задачи на листата. Лесно е да се следи вашата листа за намирници, како што е да се користи за следење на вашите проекти на клиентот.  Поддржува многу од функциите што сакате да ги направите во менаџерот на листи со задачи, како што се ознаки, синхронизирање на календари, белешки, делегирање на задачи, сигурносно архивирање податоци и друго.

Апликацијата е базирана од книгата за продуктивност Getting Things Done. Значи, ако сте фан на овој популарен систем на продуктивност, тогаш ќе се чувствувате како дома во оваа апликација за продуктивност. Тие ги поддржуваат апликациите на iPhone, iPad и Android, сите главни оперативни системи и, се разбира, се синхронизира во апликацијата за облак.

getitdone

11. Остани корисни - не

Ова е многу едноставна апликација за листа. Таа нема напредни функции, па дури и вообичаено означување, доделување датуми за достава или категоризирање на функции. Тоа е дел од убавината на тоа иако, тоа е многу лесно да се користи и фокусирани.  Тоа ви овозможува да стесните до она што ви треба да се направи денес. Тоа ме потсетува на тоа како користам листи за хартија. Секогаш ја запишувам денешната задача со добра стара пенкало и хартија, па затоа имам фокусирана листа на она што треба да го направам на работа за тој ден.

Ги користам моите менаџери за задачи за да ги следам повеќето од долгорочните задачи. Овој менаџер може да го замени пенкалото и хартијата за управување со задачи за мене.  Таа има едноставен интерфејс кој може да се пристапи преку кој било прелистувач само за секој уред. Тоа е веб-базирана листа, но може да се пофали со способност да функционира додека офлајн.

do

12. Producteev

Producteev е бесплатна за до 2 корисници. Тоа е моќен да се направи листа менаџер на задачи и целосна функција организатор. Интерфејсот е навистина добро дизајниран и има моќен опремен спакуван во него.  Достапно е на повеќе уреди и оперативни системи. Тој нуди напредни опции за соработка и синхронизација на календарот.

Тоа е прво организирано од работни простори, што е пресечен начин да ги организирате вашите проекти.  Тој нуди повеќе опции за увоз задачи, може да се направи преку е-пошта, Твитер, IM и друго, што носи флексибилност за тоа како можете да додадете задачи. Ова е еден од најдобрите достапни менаџери за листи.

producteev

13. Coolendar

Coolendar е апликација за листа со тесен фокус. Недостасува многу напредни функции, но има атрактивен и лесен за работа со интерфејсот. Таа нема карактеристики на соработка, па затоа е решение кое е повеќе насочено кон соло-хонорарни изведувачи.

Наместо да ги организирате вашите задачи со категории, оваа апликација користи хаш-ознаки. Coolander ви овозможува да управувате со вашето време и задачи без комплицирани карактеристики добивање на патот.  Во прилог на интерфејс на веб апликација, исто така има и апликација за Android и iPhone.

coolendar

14. Виталист

Ако сте голем обожавател на методот Getting Things Done, тогаш ќе ви се допадне Виталистот. Ги имплементира GTD во достапна онлајн апликација за листа на апликации. Можете да пристапите преку вашиот веб прелистувач само за секој уред.  Таа е поставена за целосно да го имплементира GTD целосно, така што контекстите може да се доделат на задачи, како и датуми и приоритети. Се одликува со опции за соработка. Оваа апликација за продуктивност е карактеристична, но дизајнот на интерфејсот се чувствува со датум.

vitalist

15. Задачи на Google

Ако сте голем корисник на Gmail, тогаш задачите на Google е едноставно решение кое можете да го користите за управување со задачи. Тоа е мал прозорец кој се отвора да се користи за сортирање на вашите задачи директно во Gmail, се поврзува со Google Calendar и може да се пристапи преку кој било прелистувач, како и сите Google услуги.  Иако не е целосно опремен проект менаџер, ова е одличен додаток на вашето сандаче за следење за да направите предмети и да останете на врвот на вашите приоритети.

tasks

16. Gtdagenda

Gtdagenda е апликација за менаџери за листа која ви овозможува да имплементирате GTD систем.  Таа има повеќекратна категоризација, која започнува со цели, а потоа можете да организирате проекти, листи и повеќе внатре во целите. Можете да поставите распореди, кои се шаблони за периодични задачи.

Ова е едноставно дизајнирана апликација, достапна на повеќе јазици и синхронизирана со облак. Работи на мобилни апликации и во вашиот омилен прелистувач.  Тоа е малку повеќе скапи, тогаш некои од другите апликации достапни. Оваа апликација е навистина едноставна за користење и ќе ја зголеми вашата продуктивност.

gtdagenda

17. Checkvist

Checkvist е менаџер за задачи со задачи што треба да се изврши со едноставни алатки за споделување. Можете лесно да споделите задача, со функционалност слична на интерфејсот во Google Docs.  Исто така имате можност да направите листа јавна и достапна на интернет. Оваа апликација за продуктивност е едноставно дизајнирана и потпрена за работа. Оваа апликација за облак има повеќе функции, како што се хиерархиски листи, напредни команди за тастатура, способност за доделување задачи, ознаки, датуми на достасување и повеќе.

checkvist

18. Нозбе

Nozbe е робустен менаџер за задачи на листата кој поддржува богата веб-платформа. Можете да ја допрете оваа апликација за облак преку вашиот веб прелистувач, мобилен телефон или апликација за iPhone.  Тоа е зрела апликација за продуктивност со едноставен интерфејс кој е лесен за интеракција со и повлечете и пуштате задачи.

Во прилог на сè што сакате во менаџерот на задачи, исто така, поддржува GTD методологија. Таа има и повеќе напредни функции, како што е интеграцијата со Evernote, способноста за додавање документи и алатки за соработка.  Ова е солидно решение за оние кои бараат едноставна апликација за листа на апликации што ја поддржуваат напредната функционалност на тимот.

nozbe

19. Плакак

Plancake е менаџер на листа кој се издвојува со отворен код. Можете да креирате бесплатна сметка на доменот на Plancake или да го инсталирате софтверот за продуктивност на вашиот сопствен сервер.  Тоа е едноставен интерфејс и поддржува многу од функциите што сакате да ги преведете софтверот за продуктивност.

Работи на било кој компјутер, таблет и паметен телефон - дури и без интернет конекција (работи офлајн), и има продолжување на Chrome. Тоа е подесување за ставање на системот GTD да ги користи и поддржува тековните опции за задачи за да ја забрза вашата продуктивност.

plancake

20. Доострен

Dooster е полнофункционален менаџер на задачи и апликација за продуктивност. Оваа апликација за облак е стабилна и направена за да се натпреварува со Basecamp и Outlook.  Таа е организирана врз основа на проекти, вие назначувате проекти и потоа ги организирате вашите задачи за извршување задачи во нив. Структурата на трошоците исто така се базира на проекти, почнувајќи со бесплатна сметка за 3 проекти и отселување од таму.

Оваа веб-базирана апликација за продуктивност нуди одлична заштита на податоците преку Амазон, корисни опции за соработка и интересни додатоци, како што се mindmaps. Тоа може да се пофали за сè што сакате да го направите за менаџер на листа и целосен софтвер за продуктивност.

dooster

Дали сте се заљубиле во менаџер на листа на "направи"? Дали сме пропуштиле некои страшни веб-базирани задачи листа апликации? Какви карактеристики на апликацијата за продуктивност се од суштинско значење за вашиот бизнис? Дозволете ни да знаете во коментарите подолу.

Фото кредит: Некои права се задржани од robynmac.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.