1. Business
 2. Google Slides

20 Најдобри шаблони за бизнис презентации за Google Slides (2018)

Scroll to top
Read Time: 12 min

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Завршивте со пишување на вашата бизнис презентација, и сега сте подготвени да ја ставите во Google Slides. Сакате да изгледа добро за да оставите добар впечаток. Значи, барате најдобри шаблони за Google Slides.

За професионални презентации, добра идеја е да инвестирате во шаблони со одлични шаблони на Google Slides, како што се оние коишто се наоѓаат на Envato Elements и GraphicRiver на Envato. Сите шаблони за презентации на GraphicRiver Google Slides се професионално дизајнирани и подготвени за употреба со додавање на сопствени информации. Шаблоните за нашата презентација се привлечни и сигурно ќе имаат значително влијание.

Во оваа статија, ќе истражиме 20 од најдобрите шаблони на Google Slides. Без разлика на вашите претпочитања, ќе најдете шаблон за дизајн - од минимален дизајн до шаблони со уникатна бизнис идеја за презентација.

Најдобри шаблони за бизнис презентација на Envato Elements(со неограничена употреба)

Можете да најдете стотици најдобри шаблони за презентација на Google Slides на Envato Elements, со одлична понуда: преземете колку што сакате за една ниска цена.

Секој од многубројните шаблони на Google Slides од Envato Elements има стотици креативни презентациски опции. Тие се брзи и лесни за работа.

Можете да ги прилагодите вашите инспиративни идеи и да ги ставите вашите идеи како предлог со веќе готови презентации на Google Slides. Направете слајдшоу на Google Slides за да го претставите со стил и јасност, така што секој слајд ќе ја прикаже вашата приказна со влијание.

Envato Elements Google Slides template selectionEnvato Elements Google Slides template selectionEnvato Elements Google Slides template selection
Стотици шаблони за презентација на Google Slides на Envato Elements.

Овие професионални презентациски шаблони на Google Slides имаат уникатни слајд дизајни со одлични визуелни елементи, како и одлични опции за дизајнирање. Можете да ги користите за да ги покажете важните идеи во презентацијата на Google Slides со:

 • Единствени распореди на слајдови
 • Прилагодени премини на слајдови
 • Креативни дизајни на слајдови

Едноставно додајте ги вашите идеи за креативни презентации на овие визуелно влијателни слајдови на Google Slides и додадете цртичка на анимација, а потоа можете да ја воодушевите вашата публика.

Најдобри шаблони на Google Slides за бизнис презентации

Сега ќе видиме некои од најдобрите шаблони кои се достапни на Google Slides. Со овој избор на шаблони за професионална презентација, веројатно ќе најдете нешто за вас:

1. NORS - Google Slides Template

NORS Google Slides TemplateNORS Google Slides TemplateNORS Google Slides Template

Шаблонот NORS Google Slides е полн со функции лесни за употреба за вашата професионална бизнис презентација. Изберете помеѓу 130 уникатни и креативни слајдови. Исто така вклучува и над 600 бесплатни икони за фонтови. Брзо сменете ја бојата и големината на иконата за да ги задоволите вашите потреби. Плус, тој е дизајниран за целосен HD формат. Овој шаблон е оптимизиран за да може целосно да се уредува во Google Slides.

2. Verzus Minimal Google Slides Template

Verzus Minimal Google Slides TemplateVerzus Minimal Google Slides TemplateVerzus Minimal Google Slides Template

Направете привлечна презентација во Google Slides со овој шаблон за бизнис презентација. Verzus вклучува PDF-документација за да ви помогне да започнете со вашата презентација во ограничено време. Овој највисоко оценет шаблон за презентација на Google Slides вклучува стотици различни слајдови, како и векторски икони. Шаблонот е подготвен за вас да го прилагодите со вашите сопствени слики и текст.

3. Proposal Google Slides Template

Proposal Google SlidesProposal Google SlidesProposal Google Slides

Креирањето на предлог презентација може да биде предизвик, но не и со овој шаблон за бизнис презентација дизајниран посебно за предлози. Без разлика дали внесувате нова веб-локација на e-commerce или предлагате решение за производот за важен клиент, овој шаблон за презентација на Google Slides ги покрива сите стандардни предлози како што се:

 • Временски тек на проектот
 • Портфолио слајдови
 • Инфографика
 • Правила и услови
 • Потпишан слајд
 • И повеќе!

4. Marketofy - Ultimate Google Slides Template

MarketofyMarketofyMarketofy

Еве еден од нашите највисоко оценети шаблони за презентација на  Google со некои победнички карактеристики. Шаблонот за бизнис презентација на Marketofy ви овозможува да избирате помеѓу 200 уникатни слајдови со 24 различни теми во боја. Слајдовите се форматирани за 4: 3 или 16: 9 HD Ratio. Постојат дури и мапи, инфографики и други графикони и дијаграми за да можете да ги прилагодите.

5. Business Development Google Slides Template

Business Development Google Slides TemplateBusiness Development Google Slides TemplateBusiness Development Google Slides Template

Со повеќе од 4000 слајд варијации, шаблонот за развој на бизнис на Google Slides е обврзан да го привлече вниманието на вашата публика. Овој целосно приспособлив шаблон со мајсторски слајдови е лесен за употреба. Плус, еве кратка помошна датотека за полесно да започнете. Со овој шаблон за бизнис презентација, ќе имате успешна презентација за кратко време.

6. Swift Minimal Google Slides Template

Swift Minimal Google Slides TemplateSwift Minimal Google Slides TemplateSwift Minimal Google Slides Template

Swift Minimal Google Slides Template ќе ви помогне да создадете модерна деловна презентација со чисти линии. Ова доаѓа со некои одлични карактеристики на дизајнот, како што се процесни дијаграми, мапи и графикони. Постои причина зошто нашите клиенти го сакаат овој шаблон. Еве што имаат да кажат:

"Одличен квалитет, работи беспрекорно на Google Slides!"
И
"Добро направен шаблон!"
И
"Само 5 ѕвезди за повлечи па спушти! Ви благодариме затоа што штеди тоооолку многу време!"

7. Iconic - Google Slides Template

Iconic Google Slides TemplateIconic Google Slides TemplateIconic Google Slides Template

Дали барате привлечна бизнис презентација со едноставен, но модерен дизајн? Дали ви требаат многу икони? Ќе го обожавате Iconic Google Slides Template. Тој доаѓа со три теми во боја, така што ќе може да одговара на вашиот корпоративен изглед и чувство. Плус, шаблонот е достапен во распоред на широк екран и стандардна големина. Не го пропуштајте овој!

8. Fox Google Slides Template

Fox Google Slides TemplateFox Google Slides TemplateFox Google Slides Template

Со 400 уникатни дизајни на слајдови, знаете дека ќе најдете дизајн кој можете да го користите за следното деловно презентирање. Fox Google Slides Template вклучува брза и бесплатна поддршка. Плус, сите графики беа креирани со векторски објекти, така што лесно можете да ги наместите и да ги промените за да ги задоволат вашите потреби. Овој шаблон за бизнис презентација вклучува дури и анимации и премини.

9. Photography Google Slide Template

Photography Google Slides Template е дизајниран со чист, минимален дизајн. Иако е наменет за фотографски бизниси, на многу други бизниси ќе им биде корисен овој шаблон. Еве неколку најдобри карактеристики во коишто ќе уживате ако сте го одбрале овој шаблон:

 • 70 единствени креативни слајдови
 • Распореди базирани на мајсторски слајдови
 • Целосно анимирани слајдови
 • Векторски елементи коишто можат да менуваат големина
 • Бесплатни ажурирања
 • И повеќе!

10. Business Strategy Google Slides Template

Business Strategy Google Slides TemplateBusiness Strategy Google Slides TemplateBusiness Strategy Google Slides Template

Еден од најврвните шаблони на Google Slides е Business Strategy Template. Тој е одличен за да го привлечете вниманието на вашата публика. Освен тоа, преполн е со особини што ќе ги сакате. Еве што го нуди:

 • 720 уникатни дизајни на слајдови
 • 40 позадини
 • 16 модерни палети на бои
 • Сооднос од 16: 9 или 4: 3
 • Достапни се светла или темна верзија
 • И повеќе!

11. Be. Google Slides Template

Be Google Slides TemplateBe Google Slides TemplateBe Google Slides Template

Шаблонот Be. Google Slides Template е совршениот полиран и професионален шаблон на Google Slides со креативен раб. Додајте го вашиот личен контакт со влечење и пуштање на вашите сопствени слики во дизајнот на слајдови. Овој шаблон е целосно прилагодлив и уреден. Освен тоа, се базира на слободен фонт, така што не вклучува купување на фонтови. Брзо започнете со вклучената read me датотека.

12. Suktala Google Slide Template

Suktala Google Slide TemplateSuktala Google Slide TemplateSuktala Google Slide Template

Овој минимален шаблон на Google Slides е одличен избор да ја претстави вашата презентација како чиста, модерна. Направете ја сами презентацијата со користење на повлечи па спушти за да додадете свои слики во овој професионално дизајниран шаблон. Освен тоа, шаблонот на Suktala Google Slide содржи векторски 3D инфографики, икони, елементи, други елементи и PNG-датотеки.

13. Pitch Deck Google Slides Template

Pitch Deck Google Slides TemplatePitch Deck Google Slides TemplatePitch Deck Google Slides Template

Не морате да почнувате од нула за да креирате ефективна палуба за гласови во Google Slides. Шаблонот Pitch Deck на Google Slides, ви дава почеток со атрактивна и иновативна палуба, сигурно ќе го импресионира секој клиент. Еве една листа на некои од одличните карактеристики вклучени во овој шаблон:

 • 100+ уникатни креативни слајдови
 • 2 асоцијативни соодноси (16: 9 и големина на широк екран)
 • Вклучува целосно анимирани слајдови
 • Базиран на бесплатни фонтови
 • И многу повеќе!

14. Business Proposal Google Slides Template

Business Proposal Google Slides TemplateBusiness Proposal Google Slides TemplateBusiness Proposal Google Slides Template

Шаблонот Business Proposal Google Slides беше дизајниран со мислење на предлози, но навистина би служел за речиси секоја деловна презентација. Овој шаблон е лесен за употреба и има чист и професионален изглед кој ќе ви помогне да ја истакнете секоја презентација. Освен тоа, клиентите го сакаат овој шаблон на Google Slides. Еве само дел од она што имаат да го кажат:

"Прекрасна вредност на предлогот! Одлична услуга!"
И
"Одлична работа!"
И
"Одличен дизајн и многу опции. Исто така, многу брзо одговора на е-пошта."

15. Charity Google Slides Template

Charity Google Slides TemplateCharity Google Slides TemplateCharity Google Slides Template

Шаблонскиот Charity Google Slides е атрактивен шаблон кој е обврзан да ја вклучи вашата публика. Тој беше дизајниран за да го направи процесот на вашата слајд презентација безболен. Овој шаблон на Google Slides е лесен за употреба и менување за да си направите свој. Освен тоа, тој е базиран на бесплатни фонтови: Montserrat и Lato. И тоа доаѓа со документација, бесплатни ажурирања и бесплатна поддршка.

16. Aspire Premium Google Slide Template

Aspire Premium Google Slide TemplateAspire Premium Google Slide TemplateAspire Premium Google Slide Template

Овој одличен шаблон на Google Slides е многу лесен за модифицирање. Има чист и едноставен дизајн кој добро функционира во повеќето деловни средини. Ќе добиете над 160 различни дизајни на слајдови, како и многу уникатни инфо-графички шаблони. Можете да влечете и спуштате слики, па дури и видеа во совршена локација.

17. BILBAO - Google Slides Presentation Template

BILBAO Google Slides Presentation TemplateBILBAO Google Slides Presentation TemplateBILBAO Google Slides Presentation Template

Оваа креативна презентација на Google Slides ќе биде совршена за секој бизнис во креативната индустрија, како на пример агенција за дизајн, рекламна агенција или студио за фотографија. Но, исто така, ќе функционира добро за секој бизнис којшто има потреба од креативен изглед на презентацијата. Еве некои од најдобрите функции што ќе ги добиете:

 • 130+ уникатни и креативни слајдови
 • 620+ бесплатни фонт икони
 • Подготовка за печатење 300dpi
 • Бесплатни ажурирања и поддршка
 • И многу повеќе!

18. Material Google Slides Presentation Template

Material Presentation TemplateMaterial Presentation TemplateMaterial Presentation Template

Дали барате шаблон на Google Slides што ќе ја зајакнe вашата корпоративна слика? Шаблонот за материјална презентација на Google Slides можеби е токму она што го барате. Овој современ шаблон е изграден врз концептот на материјален дизајн од професионални графички дизајнери. И тоа вклучува се што ви треба за одличем шаблон , како што се повеќенаменски слајдови, графикони и дијаграми, мапи, па дури и ценовни табели.

19. Balaga Google Slides Template

Balaga Google Slides TemplateBalaga Google Slides TemplateBalaga Google Slides Template

Шаблонот на Balaga на Google Slides е само еден од многуте шаблони за презентација на Google до коишто ќе имате пристап кога ќе се претплатите на Envato Elements. Envato Elements, исто така, вклучува и пристап до високо квалитетни фотографии, теми од WordPress и многу повеќе. Овој врвен шаблон на Google Slides може да се пофали со чист, но професионален изглед. Изберете помеѓу темна и светла позадина. Постојат три поставени шеми на бои. Плус, овие шаблони за презентација на бизнис идеите се поставени за да работат со широк или стандарден размер.

20. Clean Google Slides Template

Clean Google Slides TemplateClean Google Slides TemplateClean Google Slides Template

Ќе ви се допадне убавиот модерен стил на шаблонот на Clean Google Slides. Постојат пет различни бои на располагање, така што можете да ставите иста боја како бојата на вашата компанија. Иконите се векторски облици кои можат да се уредуваат. Ефекти на анимација се вклучени, плус ќе ви се допаднат екстра додатоците како инфографика на дијаграм во сложувалка, дрво дијаграм и мапи на светот.

4 Брзи совети за да направите подобра презентација на Google Slides

Ако креирате слајд презентација за вашите деловни или лични потреби, сакате таа презентација добро да ја направите. Тоа може да биде тешко ако претходно не сте правеле презентации. Еве четири совети кои ќе ви помогнат да направите подобра презентација на Google Slides:

1. Користете ги колаборациските карактеристики на Google

Со Google Slides не мора да работите сами. Можете да побарате и да добивате повратни информации од соработниците користејќи алатки за соработка на Google. Вашата презентација е базирана на облак и може да ја споделите со некој што има пристап до Интернет. Поради ова алаткава е одлична одлична за бизнисите каде што членовите се одделени со физичка дистанца или дури се наоѓаат само во различни делови од истата зграда. За да дознаете повеќе за соработката на Google Slides, проучете го следново упатство:

2. Променете ја шемата на бои за да се совпаѓа со брендот на вашата компанија

Имајте на ум дека презентацијата на Google Slides треба да изгледа како остатокот од документацијата на вашата компанија. Тоа значи инкорпорирање на шемата на бои, логото и други елементи на вашата компанија во вашата презентација. Исто така можете да ја персонализирате вашата презентација со фотографии и графички слики од вашата компанија. За среќа, професионално дизајнираните шаблони за презентација на Google се прават со прилагодување, па затоа нема да биде тешко да ја претставите вашата презентација во согласност со спецификациите на вашиот бизнис-проект.

3. Користете помалку зборови, не повеќе

Додека ја пишувате вашата презентација, може да бидете во искушение да го напишете говорот дословно на презентациските слајдови. Не правете го тоа! Најпрвин, никогаш не е добра идеја да ја прочитате вашата презентација збор по збор. Кога станува збор за успешна презентација, подобро е да напишете помалку зборови. Фокусирајте се само на резиме на вашите главни точки во презентацијата. Поголема е веројатноста дека вашата публика ќе ја запомни презентацијата на овој начин. За да научите повеќе за претставување презентација во живо, можете да ја разгледате нашата серија упатства за јавни говорници.

4.Започнете со силен и моќен почеток

Почетокот е веројатно најважниот дел од вашата презентација. Тоа е кога вашата публика одлучува дали е заинтересирана за тоа што имате да го кажете или дали да ве игнорира. Еве неколку почетоци што привлекуваат внимание:

 • Поставете хипотетичко прашање
 • Раскажете приказна
 • Прикажете видео
 • Пуштете аудио запис.

Се разбира, постојат многу други почетоци кои би можеле да ја вклучат вашата публика. Затоа е важно да се разбере кој ќе ја сочинува вашата публика.

Преземете ја нашата нова книга за правење одлични презентации (бесплатен PDF)

Ви треба повеќе помош? Имаме корисно средство што ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да ја дизајнирате како професионалец, и да ја подготвите за одлично презентирање.

Зграпчете ја нашата нова е-книга: The Complete Guide to Making Great Presentations (Целосно упатство за правење одлични презентации). Достапна е БЕСПЛАТНО со претплата на Tuts + Business Newsletter.

The complete guide to making great presentationsThe complete guide to making great presentationsThe complete guide to making great presentations

Направете успешна презентација на Google Slides со помош на вистинскиот шаблон

Само што разгледавме некои од најдобрите шаблони за презентација на Google Slides. Исто така, ја научивте вредноста на инвестирањето во шаблони со одлични шаблони на Google Slides, како што се оние коишто се наоѓаат на GraphicRiver на Envato. Зошто да не пробате еден уште денес?

Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.