Advertisement
  1. Business
  2. Google Slides

Google Слајдови: Како брзо да ги пронајдете најдобрите додатоци

Scroll to top
Read Time: 3 min

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Google Slides е моќна веб-базирана алатка за градење на презентација и таа станува само посилна со додатоците на Google Slides. Користењето на додатоци може да ви помогне кога сакате да ја проширите функционалноста на слајдовите.

Ајде да дознаеме повеќе за додатоците на Google Slides во ова брзо пишано упатство со кратко видео.

Ако креирате многу презентации на Google Слајдови, исто така ќе ги сакате нашите презентации eBook: Целосно упатство за правење големи презентации. Добијте копија пред да прочитате.

guide to making great presentationsguide to making great presentationsguide to making great presentations

Забелешка: Во ова упатство го користиме шаблонот на Google Слајдови за кругови. Можете да најдете повеќе страшни шаблони на Google слајдови на Envato Elements или GraphicRiver. Или погледнете во 20 Најдобри бизнис презентација Шаблони за Google Слајдови.

Како да ги добивате додатоците на Google Slides брзо

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Погледнете Достапни додатоци на Google слајдови

opening add-on optionsopening add-on optionsopening add-on options
Ако одберете Get add-ons од менито можете да ги видите опциите за додатоци на Google Slides.

Ајде да одиме до менито Add-ons и да одбереш Add-ons> Get add-ons. Отвора екран со прикажување на достапните додатоци на Google Слајдови.

2. Разгледајте ги додатоците што ги сакате

google slides add-ons optionsgoogle slides add-ons optionsgoogle slides add-ons options
Постојат многу различни додатоци на Google Слајдови достапни.

Ова е како вградена продавница за апликации што ги прикажува сите додатоци кои се достапни

3. Додајте додаток на Google слајдови

Додатоците додаваат дополнителни функции на слајдовите. Одличен пример за ова е Unsplash додаток, кој е бесплатна фото-услуга. Ајде да одиме напред и да кликниме за да го додадеме.

authorize a Google Slides add-onauthorize a Google Slides add-onauthorize a Google Slides add-on
Осигурете се дека имате доверба во додатокот на Google Слајдови пред да го одобрат.

Има некои површински кликнувања за да се поврзете со него и дозволете го користејќи ја нашата Google сметка. Осигурајте се дека му верувате на услугата пред да ја одобрат.

4. Користете додаток од внатре во слајдовите на Google

using a Google Slides add-onusing a Google Slides add-onusing a Google Slides add-on
Откако ќе го додадете додатокот на Google Слајдови, подготвени сте да го користите.

Сега, откако го додадовме, можеме да дојдеме до менито Add-ons и да пребарувате низ новото мени кое е додадено. Додатокот на Unsplash се појавува во страничната лента и едноставно може да кликнете на сликата за да ја додадеме во нашата презентација. Тоа е тоа.

Завршив!

Овој додаток е одличен пример за тоа колку може да се додаде во Google Слајдови. Секој од нив ќе работи малку поинаку, но клучот е дека знаете дека постојат и дека тие додаваат функционалност на Google Slides.  Осигурајте се да потраете некое време да ги истражите и проверите сите додатоци кои се достапни за да се прошират слајдовите.

Повеќе за Envato Tuts + Презентации на слајдови на Google

Дознајте повеќе во упатствата на Google Слајдови и брзо видео упатства на Envato Tuts +. Имаме асортиман на материјал на Google Слајдови за да ви помогнеме да креирате подобри презентации.

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Ние исто така имаме совршен придружник на ова упатство во додатоците на Google Слајдови, кои ќе ве проштат низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

free PDF eBook Downloadfree PDF eBook Downloadfree PDF eBook Download

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter. Зошто да не го преземете денес?

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.