Advertisement
  1. Business
  2. Keynote

Како брзо да ги промените основните прилагодени теми (за 60 секунди)

Scroll to top
Read Time: 3 min
This post is part of a series called How to Use Keynote in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Open & View Keynote Presentations on PC (In 60 Seconds)
How to Quickly Customize Animated Keynote Templates. (In 60 Seconds)
This post is part of a series called How to Use Apple Keynote (Ultimate Tutorial Guide).
How to Convert PowerPoint (PPTX) for Mac Keynote Presentations (W/Video)
What is the Apple Keynote App Advantage? (Create Presentation Designs Simply)

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Вашата презентација може да преземе различни теми, и лесно е да ги промените со само неколку кликања.  Промената на темата на клучот може да биде корисна ако ја ребрендирате вашата презентација или ако сакате само да изгледате поинаку. Научете како да ја промените прилагодената тема на клучот во ова кратко видео и упатство.

Исто така, имаме корисно дополнување на ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Guide to making great presentationsGuide to making great presentationsGuide to making great presentations

Забелешка: Во овој туторијал го користиме шаблонот Хексон. Можете да добиете повеќе одлични основни презентациски шаблони на Envato Elements, на GraphicRiver или во написот 15+ Најдобри основни презентации (за корисници на Mac).

Како да ги промените прилагодените тематски содржини брзо

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Префрлете се на јазичето Документ

Имам презентација овде што веќе сум развила, и ќе ја променам темата. Ајде да преминеме на јазичето Документ овде за да ја смениме темата и кликнете на Промена на тема.

Switch to the Document tabSwitch to the Document tabSwitch to the Document tab
Користете го копчето Change Theme за да ги прикажете главните вградени теми.

Системот ги прикажува вградените Основни теми.

2. Изберете вградена тема

Built-in Keynote themesBuilt-in Keynote themesBuilt-in Keynote themes
Еве неколку вградени воведни теми.

Можете да ги видите клучните вградени теми од кои можете да изберете. За да ја промените презентациската тема, само одберете една од овие и потврдете ја. Сите објекти во вашата презентација ќе се ажурираат со сопствени фонтови, шеми за бои и повеќе.

Ќе сакате да бидете сигурни дека презентацијата сеуште се појавува правилно со проверка на слајдовите, но неколку клика најчесто ја ревидира целата презентација. Секогаш можете да се вратите во истото мени и повторно да ја промените темата ако не ви се допаѓа изгледот на темата што сте ја избрале.

3. Изберете премиум прилагодени тематски теми

Подобар начин да се користи Keynote е да се користи премиум услуга како Envato Elements за теми. Ова се претходно изградени шаблони што можете да ги даунлоадирате како дел од претплата со фиксна цена.

Hexon themeHexon themeHexon theme
Темата на Хексон од Енвато Елементи.

Завршив!

Преземете го секој основниот образец од Envato Elements, отворете го и прилагодете го според вашиот вкус. Овие теми се типично попрофесионални и флексибилни од темите што се вградени во Воведниот дел, и нема недостаток на разновидност и дизајн.

За да погледнете некои од нашите најдобри Воведни шаблони, погледнете го овој напис:

Повеќе Envato Tuts + воведни презентации

Дознајте уште повеќе во нашите Воведни упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на Основен материјал, како што се овие корисни упатства:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Исто така, имаме совршено дополнување на овој туторијал, кој ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Free Presentations eBookFree Presentations eBookFree Presentations eBook

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.