7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft Office

Како да ја промените вашата тема на Microsoft Office за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Во денешните упатства, научете како да му дадете апликации на Microsoft Office, како PowerPoint, Excel и Word, поинаков интерфејс изгледа со промена на темата на апликацијата.

Како брзо да ја промените вашата тема на Microsoft Office

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го комплиментуваат ова видео.

1. Отворете го јазичето Опции за да ја смените Office Theme

Значи стандардниот приказ во Office е она што тие го нарекуваат Шарен поглед, кој во Excel, има светло зелено мени. Ајде да го смениме ова. Ќе одам во менито Датотека и одберете Опции.

Отворете го табот на Microsoft Office Options.

2. Пробајте различна тема на Microsoft Office во Excel

Осигурајте се дека сте на табулаторот "Општо" и пронајдете ја областа означена со Office Theme. Ајде да пробаме друга тема. Јас ќе изберам темно сива од паѓачкото за потемна изглед, кој е одличен за работа во текот на ноќта. Кога ќе притискам OK, се применува различен изглед на Excel.

Change Microsoft Office Theme in Excel to Dark GreyChange Microsoft Office Theme in Excel to Dark GreyChange Microsoft Office Theme in Excel to Dark Grey
Променете ја темата на Microsoft Office во Excel на Темно сива

3. Променете ја вашата Тема на Microsoft Office во Word

Како што се префрлате на PowerPoint, а потоа и во Word, можете да видите дека темите се применуваат и во овие други Апликации на Office. Да ги вратиме опциите уште додека сме во Word и да пробаме уште една тема, белата тема. Јас ќе го изберам тоа од паѓачкото мени и притиснете ОК.

Change Your Microsoft Office Theme in Word to WhiteChange Your Microsoft Office Theme in Word to WhiteChange Your Microsoft Office Theme in Word to White
Променете ја вашата тема на Microsoft Office во Word на бело

Привршување!

Можете да видите дека ова е лесна и воздушеста тема, и таа се применува на секоја апликација како и во внатрешноста на Office suite. Ова се одлични визуелни измени за да го прилагодите поставувањето на Office. Зошто да не ги менувате апликациите што ги поминувате цел ден?

Откријте покорисни упатства за Microsoft Office

Дознајте повеќе во нашите упатства за Microsoft на Envato Tuts +. Имаме асортиман на материјал кој ќе ви помогне да работите попродуктивно на Windows, покривајќи PowerPoint, Excel, Word и повеќе:

Која тема е вашата омилена боја? Дали сакате да го прилагодите изгледот на вашите стандардни апликации?

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.