Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да исечете слика во PowerPoint за 60 секунди

by
Read Time:2 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Flip a Picture in PowerPoint in 60 Seconds
How to Start Using SmartArt in PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

PowerPoint има можност да ги исече сликите во внатрешноста на презентацијата, така што нема да ви треба посебна апликација за да го изберете делот од сликата што е важна за вашата презентација. Ајде да научиме како брзо да ги исечете сликите во PowerPoint.

Исто така, имаме корисен комплимент за ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Making Great Presentations Free Guide DownloadMaking Great Presentations Free Guide DownloadMaking Great Presentations Free Guide Download

Како брзо да исечете слика во PowerPoint

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го комплиментуваат ова видео.

1. Ставете ја вашата слика внатре во PowerPoint

Во PowerPoint, имам презентација овде каде што ќе залепам слика во мојата презентација. Ми се допаѓа сликата со којашто работам овде, но би сакал да ја исечам така што само дел од неа ќе се прикажува.

Place Your Image Inside of PowerPointPlace Your Image Inside of PowerPointPlace Your Image Inside of PowerPoint
Ставете ја вашата слика внатре во PowerPoint.

2. Изберете PowerPoint Tool Crop Tool

Со избраната слика, кликнете на опцијата за мени на Picture Tools. За да започнете со сечење, ќе кликнете на опцијата "Поправете" овде на лентата.

Select PowerPoint Crop image toolSelect PowerPoint Crop image toolSelect PowerPoint Crop image tool
Изберете алатка PowerPoint Crop image.

3. Исечете ја вашата слика во PowerPoint со рачки

Откако ќе ја изберете оваа алатка за отсекување на сликата, можете да ги додадете овие црни ленти кои се појавуваат на страни и агли на сликата. Исечете ја сликата со земање една од овие рачки и влечење, за да останат само пикселите што сакаме да ги задржиме.

Use the PowerPoint crop image handles Use the PowerPoint crop image handles Use the PowerPoint crop image handles
Употребете ги рачките за слики за PowerPoint.

4. Заклучете во вашата PowerPoint Image Crop

Ќе видите PowerPoint да избледи пиксели кои нема да се користат. За да го заклучам во културата, само ќе кликнувам на Crop на лентата повторно. Сега неискористените пиксели се отстранети.  Исто така можеме повторно да ги вклучиме опциите за култура со повторно кликнување и да ја смениме големината на областа за култури за да вклучиме пиксели што веќе ги отстранивме.

PowerPoint image crop locked inPowerPoint image crop locked inPowerPoint image crop locked in
Заклучена слика на PowerPoint сликата.

Завршив!

Исечувањето на сликата е ветре во PowerPoint, па затоа не отворајте Photoshop или друга апликација следниот пат кога ќе треба да го направите тоа.

Повеќе Велика Envato Tuts + PowerPoint Упатства

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да направите одлична презентација:

Можете исто така да најдете одлични PowerPoint презентација шаблони со премија дизајни на GraphicRiver или Envato Elements. Или, разгледајте го нашиот избор на најдобрите Microsoft PowerPoint дизајни:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Ние исто така имаме совршен комплимент за овој туторијал, кој ќе ве прошета низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.