7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да додадете табела во PowerPoint за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Add Slide Transitions In PowerPoint in 60 Seconds
How to Style Tables in PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Табелите се основен начин за организирање и презентирање на податоци во Microsoft PowerPoint. Ајде да погледнеме како да додадеме табели во PowerPoint со овој брз туторијал.

Забелешка: Во денешното упатство, ние ја користиме популарната Simplicity PowerPoint Template. Можете исто така да најдете повеќе професионални PowerPoint шаблони на GraphicRiver.

Како да додадете табели во вашите PowerPoint презентации (Брзо видео)

1. Вметнете табела во PowerPoint

Пронајдете го јазичето Вметни на врвот на апликацијата. На левата страна, кликнете на табела за да започнете. Откако ќе го направам ова, ќе продолжиме со паѓачкото мени и можеме да одбереме колку редови и колони сакаме да ги содржи табелите.

Insert Table in PowerPointInsert Table in PowerPointInsert Table in PowerPoint
Користете PowerPoint Вметни> Табела.

2. Внесете ги ќелиите за да ја прилагодите вашата табела

Додека лебдам над можната мрежа, PowerPoint ќе ја прикаже големината на табелата што треба да се вметне. Одам да внесете пет колони по пет ред табела. Не грижете се ако треба да го промените ова и да се прилагодите подоцна.

Сега кога табелата е во PowerPoint, можам да кликнете во ќелија и да напишете што сакам да го покажам во ќелијата.

Add table cell data to PowerPointAdd table cell data to PowerPointAdd table cell data to PowerPoint
Додајте податоци од табелата во PowerPoint

3. Користете распределба за да додадете повеќе редови или колони

Ако треба да додадам друг ред или колона, можам само да кликнете на табулаторот Layout тука на врвот на PowerPoint. Овие четири копчиња ни овозможуваат да внесеме нов ред или колона.  Можам да кликнете Вметни десно за да вметнете нова колона од десната страна каде што сум одбрал или Внеси Лево за нова колона лево од мојот избор.

Можам да кликнете Вметни подолу за да додадам нов ред подолу или Вметни над за нов ред веднаш над мојот курсорот.

Insert Rows in PowerPoint TableInsert Rows in PowerPoint TableInsert Rows in PowerPoint Table
Вметни редови во PowerPoint табелата

Привршување!

Работа со табели во PowerPoint е брза и нуди добра флексибилност за презентирање на вашите податоци со.

Брзи PowerPoint Видеа (60 Second Tutorials)

Научете ги PowerPoint алатките брзо и започнете со собирање на вашите презентации. Еве дополнителни PowerPoint упатства тука на Tuts +:

Откријте повеќе големи можности за PPT дизајн во нашиот Ultimate Водич за PowerPoint Templates.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.