7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да додадете коментари на PowerPoint презентација за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Style Tables in PowerPoint in 60 Seconds
How to Add Speaker Notes to PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Коментарите се одлична алатка за соработка во PowerPoint. Кога се подготвувате за таа голема презентација, користејќи ги коментарите и оставајќи ги за вашите колеги да ги пренесат своите повратни информации е одлична опција.

Тука работам во PowerPoint презентација и сакам да додадам коментар на овој слајд дизајн. Научете како да го направите тоа во ова брзо упатство.

Како да додадете коментари на вашата PowerPoint презентација (кратко видео)

1. Додај PowerPoint коментар меур

Прво, ќе одам напред и кликнете на табулаторот Review. За да го додадам мојот прв коментар, ќе кликнев на Нов коментар. Овој мал црвен меур се појавува и можеме да го влечиме онаму каде што сакаме да го ставиме.

PowerPoint Comment BubblePowerPoint Comment BubblePowerPoint Comment Bubble
PowerPoint Коментар Меур

2. Напишете го вашиот коментар во PowerPoint на десно

Сега, можам само да го напишете мојот коментар овде на десната страна. Можам да ја испратам оваа презентација на колега и тие ќе ги видат моите коментари и ќе можат да ги разгледаат и да ги прилагодат.

PowerPoint Comment on the right sidePowerPoint Comment on the right sidePowerPoint Comment on the right side
Пример на PowerPoint на десната страна.

3. Додади Повеќе PowerPoint коментари и работа со нив

Можам да додадам повеќе коментари со кликнување на нов коментар повторно, на пример. Со кликнување на овие копчиња Следна и Претходна ќе циклус преку коментарите за прегледување.

Исто така, може да го избришам коментарот со кликнување на копчето Избриши тука на врвот.

Ако сакате да се преместите каде што го ставате коментарот, можете едноставно да се вратите и да кликнете и повлечете, ставајќи го каде и да посакате.

Додајте повеќе коментари на PowerPoint и циклус преку нив.

Привршување!

Коментарите се брза да работат со и моќни за соработка на вашите презентации со колегите во PowerPoint. Можете да разменувате повратни информации со соиграчите и да работите заедно со процесот на дизајнирање.

Забелешка: Го употребивме популарниот Simpleplicity PowerPoint Template во овој брз туторијал.

Дознај повеќе со 60 секунди PowerPoint Videos

Еве ги дополнителните, брзи упатства за PowerPoint овде на Tuts + за да продолжите со учењето:

Можете исто така да најдете тони професионални PowerPoint шаблони на GraphicRiver или да откриете повеќе опции за професионален дизајн во Упатството за Ultimate PowerPoint Templates.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.