Advertisement
 1. Business
 2. Microsoft Outlook

Како да додадете професионален Outlook Email потпис брзо

Scroll to top
Read Time: 11 min
This post is part of a series called How to Use Microsoft Outlook (Essential Tutorial Guide).
How Protect Outlook Emails With Strong Passwords & Security Settings
How to Set an Out of Office Message in Outlook (Automatic Away Reply)

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Имаат добар професионален е-пошта потпис е важно. Атрактивниот Microsoft Outlook потпис ви помага да го направите вистинскиот впечаток со вашите контакти. Исто така може да им помогне да ги запаметат вашите информации за контакт, бидејќи сето тоа е уредно сумирано во вашиот потпис за е-пошта.

Веројатно сте виделе професионални е-пораки на дното на е-пораките порано - тие речиси личат на бизнис картички со атрактивен дизајн на логото, како и детали за контакт. Можеби дури и помисливте да додадете еден во вашиот MS Outlook потпис, но можеби нема да бидете сосема сигурни како да го направите тоа.

Има добри вести! Лесно е да додадете професионален e-mail потпис на сите ваши Outlook-пораки преку професионални шаблони за е-пораки. Можете да го поставите еден, така што секој кој ќе добие порака од вас, ќе го добие вашиот професионален e-mail потпис.Или, можете да поставите повеќе потписи за истата сметка за е-пошта на Outlook. Можете да користите еден професионален образец за е-пошта за вашите деловни е-пораки и да преминете на по-светло дизајн за вашите лични пораки.

Во ова упатство, ќе ви покажеме како да пронајдете и да преземете дефиниција за е-пошта. Потоа ќе ви покажеме како да додадете професионален е-пошта потпис на вашиот Outlook со користење на дефиниција. Конечно , ќе споделам некои професионални примери за е-пошта и други сродни ресурси кои ќе ви помогнат подобро да управувате со вашата e-mail адреса.

Водич за Inbox Zero Mastery ( Бесплатна е-книга за преземање )

Во ова упатство, ќе научите како да додадете потписи за е-пошта до Outlook. Но, ова е, исто така, одлично време да ја преземе контролата на вашето Outlook-мејл сандаче.Значи, не заборавајте да го зграбиме нашата бесплатна е- книга: Најдобар водич за Inbox нулта мајсторство . Тоа е спакувано со стратегии за прибирање на сандачиња и совети за убијци за поефикасно управување со вашата дојдовна е-пошта

Guide to Inox Zero MasteryGuide to Inox Zero MasteryGuide to Inox Zero Mastery

Сега да преминеме кон нашиот главен туторијал за тоа како да додадете потпис во Outlook.

Како да додадете потпис во Outlook (видео)

Научете како да додадете потписи за е-пошта со професионален изглед на вашата е-пошта на Microsoft Outlook во ова кратко видео:

Како да направите потпис во Outlook

Ако сакате да креирате потпис во Outlook кој можете да го користите одново и одново, следете ги чекорите подолу:

Чекор 1. Преземете професионален шаблон за е-пошта

Пред да можете да додадете професионален e-mail потпис на вашата Outlook-мејл, треба да го пронајдете вистинскиот шаблон за е-пошта за вашиот бренд. Можеш да најдеш атрактивни е-пораки на Енвато Елементи.

Envato Elements е одлична услуга која ви дава неограничен пристап до стотици професионално дизајнирани креативни средства како што се шаблони за е-пошта, теми на WordPress, шаблони за презентација и многу повеќе! Како претплатник на Envato Elements, дури и ќе добиете пристап до ексклузивни видео предавања соврвни имиња .

За професионалните примери за е-пошта во ова упатство, го користам 1000 Е-мејл потписи за потписи :

1000 Email Signatures template1000 Email Signatures template1000 Email Signatures template
Шаблонот за поднесување на е-пошта од 1000 Envato Elements има десетици опции за дизајн за вашиот Outlook e-mail потпис.

Оваа кул дефиниција од Envato Elements има некои одлични практични функции, вклучувајќи:

 • · Паметен каталог кој ќе ви помогне да го пронајдете потписот за е-пошта кој е во право за вас
 • · Алтернативни фонтови Lato , Montserrat и Raleway за HTML датотеки
 • · Документ за документи за помош за да можете брзо да започнете
 • · И повеќе!

Сите овие карактеристики и повеќе го прават овој шаблон за потпис одличен избор за професионален е-маил потпис.

Забелешка: За само да преземете еден е-мејл дефиниција без пристап до други креативни ресурси, купете професионално дизајниран шаблон за е -пошта наGraphicRiver .

Чекор 2. Изменете го шаблонот за професионална е-пошта

Откако ќе го преземете образецот за е-пошта, време е да го модифицирате за да ги вклучите вашите сопствени информации за контакт.

Ако образецот за е-пошта, кој сте го избрале, вклучува повеќе од еден образец, одберете го оној кој ќе го користите со Microsoft Outlook.

Следно, соберете ги информациите за контакт што сакате да ги вклучите во шаблонот за потпис. Потребните информации ќе бидат многу слични со информациите што ги сакате вклучуваат на визит-карта , како што се:

 • · Име и презиме
 • · Наслов на работа
 • · Име на компанија
 • · Адреса на компанијата
 • · И-мејл адреса
 • · Телефонски број
 • · Контакт информации за социјалните медиуми
 • · Корпоративно лого
 • · Фото (опционално)

Откако сте го собрале она што ви треба, заменете ги стандардните информации на образецот со вашите информации за контакт. За да го прилагодите храмот за е-пошта, отворете го. PSD датотека внатре Adobe Photoshop . Користење на Тип на алатката [T] за да ги внесете вашите податоци:

modifying contact informationmodifying contact informationmodifying contact information
Можете да ги модифицирате вашите информации за контакт во Adobe Photoshop.

Можете исто така да ги промените боите за потпис на е-пошта, да додадете слика или лого и да направите други промени во потписот за е-пошта - сите од Photoshop. Кога ќе завршите со правење промени, зачувајте го вашиот е-пошта како. png датотека.

За да додадете хиперлинкови на онлајн компонентите на вашите информации за контакт, како што се социјалните медиуми, информациите за контакт и адресата за е-пошта користат алатка како Adobe Dreamweaver да се измени. htm датотека.

Чекор 3. Копирајте ја сликата за потпис на е-пошта до директориумот

Откако ќе ги завршите вашите графички и хиперврска датотеки со е-пошта, копирајте ги датотеките во следната патека на вашиот хард диск:

C: \ Users \ [YourUsername *] \ AppData \ Роуминг \ Мајкрософт \ потписи

* YourUsername е корисничкото име на Microsoft Windows кое ви е доделено.

Значи, во овој пример каде што го користиме името Џејн До, патеката ќе биде:

C: \ Users \ JaneDoe \ AppData \ Роуминг \ Мајкрософт \ потписи

Забелешка: Патеката на директориумот насликана во горниот пример е стандардната патека каде што се зачувуваат MS Outlook e-mail потписните датотеки. Ако вие или вашиот систем администратор ја промените оваа патека, ќе треба да ја користите новата локација каде што моментално се зачувуваат вашите e-mail потписи.

Чекор 4. Отворете нова порака за е-пошта

Следно, отворете нова е-порака во Microsoft Outlook користејќи ја новата е -пошта икона на Лента . На Нови пораки се појавува прозорец:

Outlook New Messages windowOutlook New Messages windowOutlook New Messages window
За да промените дефиниција за е-пошта, започнете со отворање на MS Outlook Нови пораки прозорец.

Од лента на Нови пораки прозорец изберете Потпис икона. Од опаѓачкото мени изберете го Опција за потпис . На Потписи и канцелариски материјал прозорецот прикажува:

Signatures and Stationery windoSignatures and Stationery windoSignatures and Stationery windo
Можете да додавате, бришете или преименувате потпис за е-пошта од Потписи и канцелариски материјал прозорец.

Чекор 5. Додај нов Outlook потпис

За да додадете нов потпис за е-пошта во Outlook, осигурајте се дека сте на Е-пошта потпис табот на Потписи и Канцелариски прозорец .Забележете како Изберете потпис за уредување кутија веќе има потпис именуван Основно . Тоа е вашиот стандарден Outlook потпис. Ако веќе не сте поставиле е-пошта, тоа може да биде празно.

Кликнете на Ново копчето под Изберете потпис за уредување кутија. Системот ве поттикнува да креирате име за вашиот нов Outlook e-mail потпис:

signature name promptsignature name promptsignature name prompt
Бидејќи можете да имате неколку пораки поставени на MS Outlook, користете име што го опишува овој потпис.

Во овој пример, поставувам потпис за бизнис-е-пошта за MS Outlook, па го впишувам името на компанијата: AnyTown Consulting . Потоа, кликнувам на добро копче.Сега ќе го видите името на потписот што го внесовте (во овој случај, AnyTown Consulting) над вашиот (стандардно) Основно е-пошта потпис:

new Outlook email signaturenew Outlook email signaturenew Outlook email signature
Вие само додадовте нов Outlook e-mail потпис.

Забелешка: Можете исто така да го користите Избриши копчето подолу Изберете потпис за уредување поле за да отстраните потпис за е-пошта што повеќе не сакате да го користите. Или, користете го Преименувај копче за преименување на потпис.

Чекор 6. Измени го вашиот е-пошта потпис

На Потписи и канцелариски материјал прозорецот, осигурајте се дека етикетата на е-пошта што ја менувате е избрана во полето подолу Изберете потпис за уредување Поле. Следно, кликнете во полето подолу Уреди потпис поле каде што сакате вашиот потпис да се појави:

insert email signature imageinsert email signature imageinsert email signature image
Кликнете на Вметни слика икона за да го внесете изменетиот професионален e-mail потпис што сте го нарачале претходно.

Кликнете на Вметни слика икона. An Вметни слика се појавува прозорец, овозможувајќи ви да изберете графичка датотека за потписот што сакате да го користите.Ќе сакате да го изберете. png -мејл потпис датотека што сте ја промениле и зачувале порано. Кога ќе ја пронајдете датотеката, кликнете на Вметникопче . Ќе го видите потписот за е-пошта во Уреди потпис кутија:

new professional email signature imagenew professional email signature imagenew professional email signature image
Вашиот нов професионален e-mail потпис се прикажува во Уреди потпис кутија.

Чекор 7. Додај текстуален потпис

Добра идеја е да додадете текстуален е-потпис под вашата професионална графичка слика за е-пошта. Имањето текст во вашиот MS Outlook потпис е корисно кога вашата е-пошта е примена од систем за е-пошта кој не прифаќа графика.

Како минимум, вашиот текстуален е-потпис треба да го содржи следново:

 • · Име и презиме
 • · Име и презиме
 • · Компанија
 • · Телефон
 • · И-мејл адреса

Со оваа информација за текст вашиот примател на е-пошта ќе може да одговори на вашата е-пошта ако сакаат да го сторат тоа.

Напишете ги вашите текстуални информации за потпис на е-пошта под графичкиот е-маил. (Користете ја лентата за движење за да се движите надолу во прозорецот.):

text email signaturetext email signaturetext email signature
Бидејќи некои системи за е-пошта не примаат слики, додадете некои информации за текстуален потпис на вашиот Outlook e-mail потпис.

Кликнете на OK копче за да ги зачувате вашите промени во вашиот потпис за е-пошта.

Следниот пат кога ќе отворите нова е-порака, Outlook e-mail потписот што го создаде автоматски се додава на дното на вашата порака:

message with Outlook email signaturemessage with Outlook email signaturemessage with Outlook email signature
Кога сте зачувале потпис во Outlook, вашите податоци за потпис се појавуваат на дното на секоја е-пошта што го користи тој потпис.

Напишете ја вашата порака како и обично, потоа испратете ја.

Чекор 8. Додајте уште еден потпис за е-пошта

Како што споменав порано, можете да имате повеќе потписи поставени во Outlook е-пошта. Ова е особено погодно ако ја користите истата е-пошта за деловни и лични пораки.Можеби ќе сакате да имате втор, позабавен и забавен, потпис за е-пошта за пријателите и семејството.

За да креирате друг потпис за е-пошта, врати се на чекор 5 и повторно пројдете низ процесот. Бидете сигурни дека вашиот втор имејл потпис му го дадете друго име од вашето прво.

Едно што сте подготвени да испратите е-порака на Outlook со вториот потпис на е-пошта, кликнете на Потпис икона во Нова порака прозорец Лента . Се појавува паѓачко мени. Кликнете на името на потписот на е-пошта што сакате да го користите. Потоа пратете ја вашата порака.

Ако користите повеќе од еден потпис за е-пошта со MS Outlook, добра идеја е да влезете во навика да го проверувате вашиот потпис за е-пошта секој пат кога ќе испратите порака за да бидете сигурни дека го користите точниот потпис. Вие не би сакале случајно да го користите вашиот забавен е-маил потпис за бизнис е-порака или бизнис е-пошта за забавна порака до пријателите или семејството.

Повеќе Премиум-мејл потписи за шаблони

Во овој туторијал, ние се фокусиравме на користење на еден e-mail потпис дефиниција пакет од Envato Елементи, но постојат повеќе е-пошта потписи достапни одEnvato Elements и GraphicRiver што можеби сакате да го користите за е-пошта на Outlook. Еве само неколку од нив:

1. 360 Професионални е-мејл потписи шаблони

360 Professional Email Signature Templates360 Professional Email Signature Templates360 Professional Email Signature Templates

Овој флексибилен пакет на професионални шаблони за е-пошта од Envato Elements вклучува 360 индивидуални HTML-датотеки. Изберете помеѓу 30 различни опции на изглед и 12 различни стилови на боја. Можете лесно да ги персонализирате овие шаблони со вашето сопствено лого, фотографија и информации. Исто така постои и документација за помош за HTML, за да ви помогне прилагодување полесно.

2. Модерен шаблон за е-пошта

Modern Email Signature TemplateModern Email Signature TemplateModern Email Signature Template

Ако сте во потрага за елегантни, модерни професионални е-мејл потпис дефиниција со многу корисни функции ова би можело да биде тоа. Еве само некои од карактеристиките што ќе ги најдете во Шаблон на модерната е-пошта:

 • · Користи паметни предмети
 • · Вклучува добро документирани HTML датотеки за помош
 • · Вклучува добро документирани HTML датотеки за помош
 • · И повеќе!

3. 301 Потпис за е-пошта

301 Email Signature Template301 Email Signature Template301 Email Signature Template

Образецот за е -пошта за е-пошта 301 е сите за опции. Изберете помеѓу 43 различни опции на изглед и седум различни варијации на бои.Во овој образец ќе најдете широк спектар на дизајни за потписи од шаблони за потпис на е-пошта, кои вклучуваат фотографии, за да пишуваат само потписи за е-пошта за е-пошта, кои се фокусираат на социјалните медиуми. Еден од нив е во право за вас.

Дознајте повеќе за потписи на е-пошта

Е-поштата потпис што го користите ќе остави впечаток со вашиот читател. За деловни контакти, ќе сакате да бидете сигурни дека користите професионален e-mail потпис и само што сте научиле како да го направите тоа.

За да дознаете повеќе за тоа како правилно да завршите е-пошта и повеќе за потпис на е-пошта, проучете ги овие упатства:

Лора Спенсер

Повеќе корисни совети и стратегии за е-пошта

Не заборавајте да пријавете се на билтенот Tuts + Business и земете го бесплатно eBook : Најдобар водич за Inbox нулта мајсторство . Тоа е спакувано со стратегии за прибирање на сандачиња и совети за убијци за поефикасно управување со вашата дојдовна е-пошта.

Guide to Inbox ZeroGuide to Inbox ZeroGuide to Inbox Zero

Додајте професионален потпис за е-пошта до PowerPoint Today

Во ова упатство, јас дадов инструкции чекор-по-чекор за тоа како да додадете потпис за е-пошта до Microsoft Outlook. Исто така споделив и некои од нашите најдобри е-пораки за е-пошта, кои можеби ќе сакате да ги разгледате користењето.Јас дури набројав и некои други ресурси за да ви помогнам да креирате најдобри потписи за е-пошта што можете да ги направите, како и да ви помогне да добиете повеќе од вашето сандаче.

Вие само откривте колку е лесно да се додаде е-маил потпис на сите ваши Outlook е-пораки со користење на професионално дизајниран е-мејл потпис дефиниција!Зошто не започнете со надградба на вашиот е-пошта со дефиниција од Envato Elements или GraphicRiver денес?

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.