7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да промените поставувања на слајдови во PowerPoint за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Change Your PowerPoint Template in 60 Seconds
How to Change PowerPoint Slide Sizes in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Microsoft PowerPoint го олеснува брзото создавање на слајдови. Може да потрошите многу време изградување на сопствени слајдови, но во ова видео ви прикажувам како да промените распоред на слајдови во PowerPoint брзо-поставување за да ги користите претходно поставените стилови.

Забелешка: Во денешното упатство, ние ја користиме популарната Simplicity PowerPoint Template. Можете исто така да најдете повеќе професионални PowerPoint шаблони на GraphicRiver.

Како брзо да ги смените изгледите на слајд на PowerPoint 

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимка или следете ги брзите чекори кои го комплиментуваат ова видео.

1. Прегледајте ги опциите за распоред на слајдови

За да користите распоред, проверете дали сте на табот Дома. Ајде да одиме напред и да внесеме нов слајд со кликнување на Нов слајд. Сега, ајде да кликниме на копчето за спуштање распоред што е веднаш до Нов слајд.

Slide layout options in PowerPointSlide layout options in PowerPointSlide layout options in PowerPoint
PowerPoint Slide Layout опции прикажани за Едноставност дефиниција.

2. Изберете PowerPoint Slide Layout за користење

Темите на PowerPoint како шаблонот за презентација на Simplicity имаат одличен избор на распореди за користење. Овие слики се преглед на тоа како изгледа секој изглед. Одам да кликнете на еден од овие скици наречени Dark Top слајд.

Change PowerPoint Slide Layout to Dark Top slide optionChange PowerPoint Slide Layout to Dark Top slide optionChange PowerPoint Slide Layout to Dark Top slide option
Промени ја распределбата на PPT слајд до опција за темно врвот слајд.

3. Брзо менување на вашиот PowerPoint слајд распределба

Можете да видите тука дека сега работиме во прекрасен слајд. Сега можеме да одиме напред и да ја додадеме нашата содржина на слајдот и да внесеме во овие кутии или да додадеме слики на пример. Ние секогаш можеме да го смениме нашиот изглед со кликнување на распоред и избор на друг распоред како што ме гледате овде.

Change up your PowerPoint slide layoutChange up your PowerPoint slide layoutChange up your PowerPoint slide layout
Променете го вашиот распоред со друг PowerPoint слајд дизајн.

Завршив!

Забележете дека нашата содржина сè уште е на слајд, но во друг распоред. Распоредот е за сите да имаат пред-изградена елементи кои го прават тоа лесно да се изгради голем изглед слајд палуби брзо.

Повеќе Брзи PowerPoint Видеа (60 Second Tutorials)

Дознајте повеќе PowerPoint алатки брзо и започнете со собирање на вашето презентирање знаење. Имаме дополнителни PowerPoint туториали тука на Envato Tuts + или скокнете во еден од нашите брзи PowerPoint видео упатства:

Забелешка: Во денешното упатство го користевме популарниот едноставен PowerPoint Template. Откријте дополнителни опции за PowerPoint дизајн во нашиот Ultimate Водич за PowerPoint Шаблони или пребарувајте низ нашите најдобри PPT теми на GraphicRiver.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.