Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да го смените вашиот PowerPoint шаблон за 60 секунди

by
Read Time:2 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Download & Install a PowerPoint Template in 60 Seconds
How to Change Slide Layouts in PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

PowerPoint е за помагање на прикажување на содржината додека презентирате. Во ова брзо видео, ќе ви покажам како да го промените вашиот PowerPoint дефиниција.  Можете да ја промените вашата тема секогаш кога работите во Microsoft PowerPoint, дури и откако ќе ги ставите сите ваши содржини на слајдовите.

Забелешка: Во ова упатство го употребуваме Шаблонот за едноставност на PowerPoint. Можете да најдете повеќе големи PowerPoint шаблони на GraphicRiver.

Како брзо да ја промените вашата PowerPoint тема

Забелешка: Погледнете го овој краток водич за снимки или следете ги овие брзи чекори кои го комплиментуваат ова видео:

1. Кликнете на Thumbnail за да ја промените вашата PowerPoint тема

Од менито на теми, секоја од овие сликички претставува друг PowerPoint дефиниција. За да смените една од овие теми, можете едноставно да кликнете на една од сликите и ќе видите дека таа ќе се промени во вашата презентација.

PowerPoint доаѓа со голем број теми вградени, но ако сакате повеќе да проверите некои од најдобрите PPT шаблони достапни на GraphicRiver. Имам неколку инсталирани на мојот компјутер и можам да бирам од нив.

How to Change Your PowerPoint themeHow to Change Your PowerPoint themeHow to Change Your PowerPoint theme
Кликнете за да ја промените вашата тема на PowerPoint.

2. Прегледајте ги сите Теми за PowerPoint кои сте ги инсталирале

Откако ќе кликнете на нова тема, јас само ќе ја разгледам мојата презентација за да се уверам дека изгледа одлично со новата тема што се применува. Друг начин на кој можете да ги видите сите ваши PowerPoint теми што сте ги инсталирале е, притиснете ја оваа мала стрелка со спуштање и ќе прикажете сите сликички за нив.

What PowerPoint themes do you have installedWhat PowerPoint themes do you have installedWhat PowerPoint themes do you have installed
Кои теми на PowerPoint сте ги инсталирале?

Завршив!

Можете лесно да изберете еден од ова мени што функционира исто така. Продолжете да ги испробате новите теми додека не го пронајдете оној што го сакате, што ја прави вашата содржина изгледа одлично.

Ние го користевме шаблонот Simplicity PowerPoint во денешното упатство. Откријте дополнителни PowerPoint презентација дизајни за да го користите во нашиот Ultimate Водич за PowerPoint Шаблони или пребарувате низ нашите сегашни најдобро продавани теми за PPT на GraphicRiver.

Брзи PowerPoint видео туторијали (60 секунди)

Дознајте повеќе PowerPoint алатки брзо и стекнете го вашето презентирање знаење. Имаме голем број на PowerPoint упатства тука на Envato Tuts + или се префрлиме во уште еден од нашите брзи PowerPoint видео упатства:

PowerPoint шаблони се моќни и флексибилни за да се променат. Користењето на вистинскиот ќе ја започне својата презентација со асортиман на одлични дизајни на слајдови.

Advertisement
Did you find this post useful?
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.