7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да копирате и залепите слајдови во PowerPoint за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Save Your PowerPoint to PDF in 60 Seconds
How to Insert a YouTube Video into Powerpoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Најчесто, повторно ќе ги користам слајдовите за презентации или разговори што ги давам, и корисно е да можете да копирате и залепите слајдови од една PowerPoint презентација на друга. Ајде да погледнеме како да го стори токму тоа.

Забелешка: Во ова упатство го користиме Шаблонот за едноставност на PowerPoint, како и популарната Marketofy PPT Theme. Можете да најдете повеќе големи PowerPoint шаблони на GraphicRiver.

Како да ги копирате и вметнете слајдовите на PowerPoint (брзо)

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимка или следете ги брзите чекори кои го комплиментуваат ова видео.

1. Изберете и потоа копирајте ја целената PowerPoint Slide

Јас работам во две презентации тука и сакам да ископирам слајд за да залепам во друг. Работам во нормален приказ. Сега ќе одам да кликнете на слајд овде на левата страна. Ќе кликнете со десното копче на слајдот при рака и изберете Копирај од менито.

Copy your target PowerPoint slideCopy your target PowerPoint slideCopy your target PowerPoint slide
Копирајте го вашиот цел PowerPoint слајд.

2. Сега ставете слајд со: Користете дестинација

Сега ќе одам да се префрлам на друга презентација, на левата страна ќе одам да кликнете со десното копче, и можете да видите неколку опции овде под опции за паста. Ајде да го пробаме првиот, кој е Користена дестинација:

Paste your PPT slide with to match your theme designPaste your PPT slide with to match your theme designPaste your PPT slide with to match your theme design
Вметнете ја слајдот на PowerPoint со да одговараат на дизајнот на вашата нова презентација.

Она што тоа го прави е, ја зема содржината од другиот слајд, но се прилагодува на темата во тековната презентација, така што се вклопува во право.

3. Или, вметнете ја вашата слајд со: задржи форматирање на извор

Сега ајде да пробаме друга опција. Ајде повторно да кликне со десното копче и овој пат, одберете ја втората опција, која се нарекува Keep Formatting Formatting:

Paste your PowerPoint slide with its current formattingPaste your PowerPoint slide with its current formattingPaste your PowerPoint slide with its current formatting
Залепете го вашиот слајд PowerPoint со неговото моментално форматирање во вашата целна презентација.

Забележете дека овој пат донесе и темата и содржината, така што е иста како и изворната датотека.

Привршување!

И двете од овие опции ви помагаат да ги копирате слајдовите копирани помеѓу презентациите. Тоа е само прашање на кој стил сакате да го задржите.

Повеќе одлични PowerPoint слајд Туторијали

Еве уште PowerPoint слајд упатства за да им помогне на вашето презентирање знаење чекор понатаму:

Имаме голем број на PowerPoint туториали тука на Envato Tuts +, скокнете во друг PowerPoint слајд туториал погоре или откријте повеќе брз PowerPoint видео упатства.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.