Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да префрлите слика во PowerPoint за 60 секунди

by
Read Time:2 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Loop a PowerPoint Presentation in 60 Seconds
How to Crop an Image in PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

PowerPoint ви овозможува да ги ставите сите видови медиуми, како слики, во вашата презентација. 

Што се случува кога треба да префрлите слика во таа презентација? Добрата вест е дека нема да треба да отворите Photoshop или друг уредник само за да флипувате слика.

Ајде да научиме како да флипуваме слика и да манипулираме со слики, токму внатре во PowerPoint.

Исто така, имаме корисен комплимент за ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Забелешка: Во ова упатство го употребуваме Шаблонот за едноставност на PowerPoint. Можете да најдете повеќе големи шаблони за презентација на PPT на GraphicRiver или во нашиот краен водич за најдобрите Microsoft PowerPoint шаблони.

Како брзо да префрлите слика во PowerPoint

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го комплиментуваат ова видео.

1. Ставете слика што треба да се превртува во PowerPoint

Јас ќе започнете со вметнување во слика која е на мојата таблата со исечоци. Јас ќе го поставам малку на платно, а потоа го намалам тоа со држење на Shift и кликнување и влечење на аголот. Оваа слика изгледа убаво, но треба да се превртува.

Backwards image in PowerPoint that needs flippingBackwards image in PowerPoint that needs flippingBackwards image in PowerPoint that needs flipping
Назад слика во PowerPoint која треба да се преврти

2. Превртете ја сликата во PowerPoint вертикално или хоризонтално

Со избраната слика, ајде да се увериме дека сме на менито Picture Tools> Format тука на пандата PowerPoint. Ајде да кликниме на ова копче Ротирање на десната страна. Ако го одберете флип вертикално, сликата се огледува од врвот до дното.

Ајде да го флипуваме од лево кон десно со враќање во истото мени, и сега ќе го одбрав Flip Horizontal. И можете да видите дека тоа е вид на огледува од лево кон десно.

Flip the Image in PowerPoint MirrorFlip the Image in PowerPoint MirrorFlip the Image in PowerPoint Mirror
Префрлете ја сликата во PowerPoint за да ја огледате хоризонтално и вертикално.

Привршување!

Секој од овие измени е одличен ако имате слика која започнува од kinda наназад или превртена и се коригира со паѓачкото мени Rotate. Овие измени се случуваат во внатрешноста на PowerPoint и со само неколку брзи кликања.

Откријте повеќе PowerPoint Упатства

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да направите одлична презентација:

Направи одлични презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Ние исто така имаме совршен комплимент за овој туторијал, кој ќе ве прошета низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.