7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Presentations

Како да добиете повеќе теми на Google Слајдови за 60 секунди

Read Time: 3 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Google Слајдови е веб-базиран презентациски софтвер многу сличен на PowerPoint или Apple Keynote. Можете дури и да користите сопствени шаблони за да создадете совршени презентации во него.  Ќе научиме како да добивате повеќе теми за Google Слајдови во ова брзо видео и пишано упатство.

Ако креирате презентација, исто така ќе сакате да ја проверите нашата eBook: Целосно упатство за правење големи презентации. Зошто да не преземете копија сега? Твојата бесплатна кога ќе се претплатите на нашиот Tuts + Бизнис Билтен.

Perfect Presentation eBookPerfect Presentation eBookPerfect Presentation eBook

Забелешка: Можете да најдете повеќе страшни шаблони на Google слајдови на Envato Elements или GraphicRiver.

Како да добиете повеќе теми на Google Слајдови

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Изберете тема од Envato елементите

presentation themespresentation themespresentation themes
Можете да изберете од стотици компатибилни теми за презентација на Envato Elements.

За теми за презентација секогаш сакам да ги користам Envato Elements, и сите можете да даунлоадирате услуга за креативци со многу елементи на дизајнот. Сите овие шаблони на Envato Elements се компатибилни со Google Slides, па можете да преземете било кој од нив за да започнете со вашата презентација.

2. Преземете PPTX Шаблон за Google Слајдови

PPTX formatPPTX formatPPTX format
Формат на датотеки PowerPoint работи со Google Slides премногу.

Одам напред и даунлоадирам дефиниција. Во овој случај, шаблонот на Google Слајдови, Кругови. Сега ајде да го отвориме и да ја пронајдеме .pptx датотеката. Може да го знаете ова како формат на датотека PowerPoint, но исто така работи и со Google Slides.

Сите теми на елементите во категоријата што ги разгледавме беа филтрирани за Google Slides и убаво работат со неа.

3. Повлечете ја и испуштите темата на вашиот диск

drag and drop themedrag and drop themedrag and drop theme
Откако ќе ја преземете темата, можете да го повлечете & префрлите на вашиот Google Drive и да започнете со работа со неа.

Откако ќе ја најдете датотеката PPTX, можете само да го повлечете и испуштите во уредот за да ја подигнете и да започнете да работите со него во вашата презентација.

4. Завршувањето

Circles templateCircles templateCircles template
Користењето на дефиниција може да ви даде почетен почеток на вашиот дизајн на презентација.

Сега, кога сме поставиле тема. Можете да започнете да ја дизајнирате вашата презентација исто како што нормално би ја користеле со Google Слајдови, но наместо да дизајнирате од нула имате одличен почеток на проектот со сопствен шаблон.

Повеќе Envato Tuts + Google Слајдови Упатства

Дознајте повеќе во нашиот најнов водич за упатства за користење на Google Slides на Envato Tuts +. Имаме асортиман на лекции од Google Slides, вклучувајќи ги и овие упатства за тоа како да започнете со Google Слајдови:

Можете исто така да најдете попрофесионални шаблони на Google Slide во овие преглед статии:

Направете моќни презентации (бесплатен превземање на PDF книги)

Сте научиле како да добивате теми за Google Slides. За да дознаете други одлични начини да направите моќни презентации на Google Слајдови, имаме совршен извор кој ќе ви помогне.  Нашата eBook ќе ве води низ пишување, дизајнирање и презентирање презентација.

free PDF ebookfree PDF ebookfree PDF ebook

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.