Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да вметнете линкови во слајдовите на PowerPoint за 60 секунди

by
Read Time:3 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Add Slide Numbers to PowerPoint in 60 Seconds
How to Insert an Excel File into PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

PowerPoint ви овозможува да ги додадете сите видови на содржини на вашите слајдови, вклучувајќи ги и линковите кои ќе ви помогнат да скокате наоколу. Денес, ние ќе научиме како брзо да додаваме врски во PowerPoint на слајдовите, датотеките и хиперлинките на веб страниците. Ова е суштинска вештина за правење интерактивна презентација во PowerPoint.

Забелешка: Во ова упатство го користиме популарниот Marketofy PowerPoint Template. Можете да најдете повеќе големи шаблони за презентација на PPT на GraphicRiver или во нашиот краен водич за најдобрите Microsoft PowerPoint шаблони.

Како да вметнете врски во слајдовите на PowerPoint (брзо)  

 Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимка или следете ги брзите чекори кои го комплиментуваат ова видео.

1. Отворете го панелот за вметнување хиперлинкови на PowerPoint 

Ајде да одиме напред и да кликниме на јазичето Вметни овде на лентата PowerPoint, и со кутијата на избраниот слајд, ќе кликнете на Хиперлинкови. Првата опција е да изберете хиперврска за датотека на вашиот компјутер, за која можете да пребарувате за користење на овој централен панел. 

Here you can insert a link into PowerPointHere you can insert a link into PowerPointHere you can insert a link into PowerPoint
Овде можете да внесете линк врска во вашиот PowerPoint слајд.

2. Внесете линк во PowerPoint Вметнете панел за хиперврска

Или можеме да се поврземе со веб-сајт преку интернет. Јас ќе залепете во врска тука на мојата таблата со исечоци, а потоа на врвот, ќе напишете текст за она што сакам врската да се прикаже. Сега ќе притискам OK.

Enter a website address link into PowerPoint and text to display in your slideEnter a website address link into PowerPoint and text to display in your slideEnter a website address link into PowerPoint and text to display in your slide
Внесете врска за адреса на веб-страница во PowerPoint и текст за да се прикаже на вашиот слајд.

3. Сега кликнете на врската во вашиот PowerPoint слајд

Можете да ја видите врската на мојот слајд, и кога ќе кликнете на неа, таа ќе го отвори врската во веб-прелистувачот.

Test that your new PowerPoint slide link works when clickedTest that your new PowerPoint slide link works when clickedTest that your new PowerPoint slide link works when clicked
Проверете дали вашиот нов PowerPoint слајд линк работи кога ќе кликнете.

4. Вметнете линк за скок на специфичен слајд на PowerPoint

Користејќи ја истата рута за вметнување хиперврска, овој пат, ќе ја одберете Местото во овој документ од страничната лента. Можам да одам напред и кликнете на една од овие линкови на страна за да скокнете на одреден слајд во оваа презентација. И повторно, јас ќе напише наслов за врската овде и притиснете OK.

Insert PowerPoint link to a slide in your presentationInsert PowerPoint link to a slide in your presentationInsert PowerPoint link to a slide in your presentation
Вметнете линк на PowerPoint на слајд во вашата презентација.

Завршив!

Откако ќе биде вметната во презентацијата, можам да кликнете на врската што ја создадов, и тоа ќе ми помогне да скокнам во друг дел од презентацијата.

Click the link to jump to the target PowerPoint slideClick the link to jump to the target PowerPoint slideClick the link to jump to the target PowerPoint slide
Кликнете на линкот за да скокнете до целниот слајд на PowerPoint.

Повеќе Велики PowerPoint слајд Туторијали

Еве уште PowerPoint слајд упатства за да им помогне на вашето презентирање знаење чекор понатаму:

Имаме голем број на PowerPoint упатства тука на Envato Tuts +, скокнете во друг PowerPoint слајд туториал погоре или откријте повеќе брз PowerPoint видео упатства.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.