Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да ја препратите PowerPoint презентацијата за 60 секунди

by
Read Time:2 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Modify PowerPoint Templates With Slide Design Variants
How to Flip a Picture in PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Дали некогаш сте сакале вашата PowerPoint датотека да продолжи со циклусот и одново и одново да ги покажува слајдовите? Можеби е поставено на екранот за посетителите и сакате да го повторите. Во денешното упатство, ајде да научиме како да ја заклучиме PowerPoint презентацијата.

Исто така, имаме корисен комплимент за ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Како да ги пренасочите вашите PowerPoint презентации (брзо)

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го комплиментуваат ова видео.

1. Изберете ги слајдовите на PowerPoint во јамка

Можете да направите PowerPoint да работи на континуирана јамка лесно. Јас ќе кликнете на јазичето Транзиции овде на пандата на PowerPoint и бидете сигурни дека сите мои слајдови се избрани овде на левата страна.

Select your slides to loopSelect your slides to loopSelect your slides to loop
Изберете ги вашите слајдови за да ја зумирате користејќи Премини во PowerPoint.

Забелешка: Во ова упатство го употребуваме Шаблонот за едноставност на PowerPoint. Можете да најдете повеќе големи шаблони за презентација на PPT на GraphicRiver или во нашиот краен водич за најдобрите Microsoft PowerPoint шаблони.

2. Поставете времето на PowerPoint Presentation Loop

Ајде да започнеме со избирање колку време сакаме секој слајд да се прикаже. Ајде да го означиме кутијата "По" овде и ќе ја ставам во 2 секунди, само за да ја тестирам функцијата. Сега слајдовите ќе напредуваат сами, по две секунди. Ајде сега да ја вклучиме функцијата за јамка.

Set Timing of PowerPoint Presentation LoopSet Timing of PowerPoint Presentation LoopSet Timing of PowerPoint Presentation Loop
Поставете ја тајмингот на јамка по секое PowerPoint слајд.

3. Поставете ја лизгачката слајд-јамка во PowerPoint

Ќе кликнете на лизгачот за слајдови на лентата, а потоа кликнете Постави слајд шоу. Опцијата што треба да ја вклучиме е континуирано јамка до "Esc". Ајде да одиме напред и притиснете OK за да ја вклучите таа функција. Ајде да провериме за да бидеме сигурни дека ова е работа.

Set Up the Slide Show Loop in PowerPointSet Up the Slide Show Loop in PowerPointSet Up the Slide Show Loop in PowerPoint
Поставете го PowerPoint Slideshow постојано да јамка.

Привршување!

Јас ќе кликнете на првиот слајд во мојата презентација, а потоа започнете ја презентацијата во долниот десен агол. По неколку секунди, оди до следниот слајд, потоа следниот слајд, а потоа се враќа на почеток. Значи, можете да видите дека ова функционира совршено. Функцијата на јамка работи одлично за постојано да ја прикажувате вашата презентација.

Откријте повеќе поголеми PowerPoint Упатства

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да направите одлична презентација:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Ние исто така имаме совршен комплимент за овој туторијал, кој ќе ве прошета низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Making Great Presentations eBook Free DownloadMaking Great Presentations eBook Free DownloadMaking Great Presentations eBook Free Download

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.