Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Google Slides

Како да направите графички график во слајдовите на Google за 60 секунди

by
Difficulty:BeginnerLength:ShortLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Графикони и графикони носат нови податоци за вашите слајдови. Тие им помагаат на вашата публика да ги визуелизираат концептите и да видат податоци во реалниот живот. Google Slides го олеснува создавањето на различни графики. Еден од најдобрите и наједноставните е линискиот график - и ќе научите како да го изградите еден во овој 60-секунди снимка.

Бесплатна е-книга за преземање: Водич за правење големи презентации

Пред да ги ископаме деталите за тоа како да направите графички графикон во Google Слајдови, сакам да ве запознаам со уште еден голем ресурс што го имаме. Нашата бесплатна е-книга: Целосното упатство за правење големи презентации ќе ве научи на сите за процесот на презентација. Ќе научите како да пишувате, дизајнирате и испорачате презентација со влијание.

make the perfect presentationmake the perfect presentationmake the perfect presentation

Забелешка: Во ова упатство го користиме привлечниот Шаблони на Google Слики на Balaga. Можете да најдете повеќе големи шаблони на Google Слајдови на Envato Elements или GraphicRiver.

Како да направите Графикон за слајдови на Google

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Вметнете линиски график во слајдовите на Google

Insert line graph SlidesInsert line graph SlidesInsert line graph Slides
Изберете Вметни> Табела> Линија за да започнете да вметнувате графичка линија во Слајдови.

Можете да внесете линиски график на слајд со само неколку брзи чекори. Прво, одете до слајдот на кој сакате да внесете табела. Потоа оди нагоре до менито Вметни, лебди над табелата, а потоа кликнете Линија. Почетен дијаграм веднаш ќе се појави на вашиот слајд.

Исто како слики, можете да ја промените големината, репозицијата и да ја зголемите табелата на слајдот. Кликни за да влечете или зграпчете агол за да ја зголемите или намалите големината на вашата табела. Ова е идеално ако треба да ги соберете вашите податоци во затворен простор.

2. Променете податоци за табели во слајдовите на Google

Change chart data in SlidesChange chart data in SlidesChange chart data in Slides
Кликнете на Open Source за да ги уредите податоците што ја движат табелата во Google Слајдови.

Табелата што Google Slides автоматски ги внесува вклучува само податоци за засегнатите страни. Ќе треба да го ажурирате за да ги задоволат вашите потреби. За да го направите ова, кликнете на иконата во горниот десен агол на табелата, која е етикетирана како опција за поврзување на линкови. Потоа, на паѓачкото мени, кликнете Open source. Ова ќе отвори табулатор на Google.

Adjust data in SheetsAdjust data in SheetsAdjust data in Sheets
Можете да ги прилагодите податоците во вметнатиот преглед на Google табели за да ја смените табелата.

Со оваа алатка за табеларни пресметки, можете целосно да ги прилагодите вашите податоци-заглавија, наслови на оските и, се разбира, нумерички податоци. Едноставно внесете ги вашите нови вредности над старото и табелата автоматски ќе се прилагоди.

3. Погледнете ги графичките графики во слајдовите на Google

View line graphs in Google SlidesView line graphs in Google SlidesView line graphs in Google Slides
вашата табела автоматски ќе се ажурира со податоците што сте ги прилагодиле во приказот на Прегледи.

Откако ќе ги ажурирате сите ваши податоци, движете се назад кон презентацијата на Google Слајдови. Една од најдобрите карактеристики на Google Листови и слајдови е тоа што автоматски ги зачувува сите промени.

Откако ќе се вратите во вашата презентација, ќе најдете нова шема точно прилагодена на вашите потреби. Ако треба да направите корекции, лесно е едноставно да ја користите командата за софтвер со отворен код и прилагодете колку што е потребно. Табелата веднаш ќе се ажурира за да ги одразува сите нови или избришани податоци.

4. Заврши го!

Како што можете да видите, едноставните графикони се елегантен и рафиниран начин да ги презентирате вашите податоци. Тие навистина мора да имаат елементи во презентација за јасност и стил. Линиските графики се лесни за создавање и менување на Google Slides, благодарение на лесна интеграција со Google Sheets.

Повеќе Envato Tuts + Google Слајдови Упатства

Дознајте повеќе во упатствата на Google Слајдови на Envato Tuts +. Имаме асортиман на материјал на Google Слајдови, како што се овие корисни упатства:

Направете совршен слајдшоу на Google Slides

Сега кога сте научиле како да направите графички графикон во Google Слајдови, време е да ја погледнете остатокот од вашата презентација. Имаме одличен ресурс за да ви помогнеме да направите подобри презентации на Google Слајдови. Нашата бесплатна е-книга ќе ве води низ чекорите за креирање презентации од пишување до дизајнирање до презентирање.

Google Slides SlideshowGoogle Slides SlideshowGoogle Slides Slideshow

Преземете ја книгата: Целосно упатство за правење големи презентации денес. Добијте бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.