7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да печатите PowerPoint слајдови со белешки во 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Add Speaker Notes to PowerPoint in 60 Seconds
How to Save Your PowerPoint to PDF in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Белешките на звучниците се навистина корисни како начин да се потсетите на клучните точки за разговор или факти додека ги презентирате. Овие се корисни знаци кои помагаат да бидете сигурни дека вашата презентација останува на вистинскиот пат.

Тоа е корисно да ги испечатите овие белешки пред вашата презентација. Во ова упатство, ќе научите како брзо да го направите тоа.

Како да ги користите PowerPoint белешките за печатење на вашите слајдови (Брзо Видео)

1. Кликнете на копчето Забелешки во PowerPoint

Ако веќе не знаете, можете да додадете белешки во вашата презентација со кликнување на копчето Забелешки овде на дното на PowerPoint. Можете да напишете белешка овде на дното за да ја додадете во вашата презентација.

PowerPoint Notes are at the bottom of the screenPowerPoint Notes are at the bottom of the screenPowerPoint Notes are at the bottom of the screen
PowerPoint белешките се на дното на екранот

2. Пристапете до PowerPoint Print Menu

За да ги испечатите слајдовите на Powerpoint со прикажаната белешка, треба да вклучите една едноставна опција. За да отпечатите слајдшоу, едноставно одете до менито File> Print за да го започнете процесот. Опцијата што треба да ја смениме е во оваа паѓачка рамка што ја покажувам. Кога ќе кликнете на него, само најдете опција етикетирани Страници со забелешки.

Print PowerPoint Notes PagesPrint PowerPoint Notes PagesPrint PowerPoint Notes Pages
Пристапете до страниците за PowerPoint Notes.

3. Преглед на вашите PowerPoint белешки и потоа печатење

Кога ќе го одберете, ќе го видите прегледот овде за тоа како ќе изгледаат слајдовите. Забележете дека забелешките се прикажани веднаш под прегледот на слајдот. Сега, сè што треба да направите е да ги испечатите слајдовите и да бидете подготвени да одите.

Print your PowerPoint slides with NotesPrint your PowerPoint slides with NotesPrint your PowerPoint slides with Notes
Отпечатете ги слајдовите на PowerPoint со Белешки

Привршување!

Ова е одличен начин да ги задржите овие клучни потсетници во близина и да помогнете да бидете сигурни дека вашата презентација е голем успех.

Забелешка: Во денешното упатство, користевме популарен едноставен PowerPoint Template.

Повеќе кратки PowerPoint видео туторијали

Еве уште видео PowerPoint упатства овде на Tuts + за да ви помогне понатаму да научите:

Можете исто така да најдете илјадници одлични PowerPoint шаблони на GraphicRiver или да откриете повеќе професионални опции за дизајн во Упатството за Ultimate PowerPoint Templates.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.