7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да ги зачувате слајдовите на PowerPoint како JPEG слики за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 3 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Align Objects in Microsoft PowerPoint in 60 Seconds
How to Insert Word Documents Into PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Понекогаш можеби ќе сакате да ја зачувате вашата PowerPoint презентација како едноставна jpg слајдови за компатибилност на практично секој уред. Ова може да ги подготви да одат на интернет или да работат со било кој софтвер кој не поддржува pptx Powerpoint датотеки.

Исто така, имаме корисно дополнување на ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење одлични презентации. Зграпчете ја пред да продолжите со читање.

 Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Забелешка: Во ова упатство го користиме Шаблонот за Симфонија. Можете да преземете одлични PowerPoint презентација шаблони од Envato Elements или GraphicRiver. За да ги погледнете некои од нашите најдобри PowerPoint шаблони, погледнете ја статијата: 17+ Најдобри модели за дизајн на PowerPoint.

Како да ги зачувате PowerPoint слајдовте како JPEG

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Зачувајте ги слајдовите на PowerPoint како JPEG 

Одам да одам на табулаторот File. Јас ќе изберам извоз, а потоа ќе кликнете на Промени тип на датотека. Сега ќе кликнете на Save As.

Export PowerPoint as PictureExport PowerPoint as PictureExport PowerPoint as Picture
Одете во табулаторот File и изберете опција за извоз.

2. Компресирајте ја големината на датотеката

Ајде да одиме напред и да одбереме дестинација за да ги спасиме и да му дадеме име на датотека. За да зачувате простор, ајде да кликнете на Алатки и изберете Компресирај слики. Ајде да осигуриме дека полето за бришење на исечени делови од слики е означено. Потоа, одберете Web Resolution за да ја намалите големината на тие слики.

Compress PicturesCompress PicturesCompress Pictures
Користете ја алатката Веб резолуција за да ја намалите големината на сликата.

Ова ќе ги зачува сликите во помал формат па JPEG сликите нема да бидат премногу големи.

3. Зачувајте ја претворената датотека

Сега ќе одиме напред и ќе го погодиме Зачувај. Одете во папката каде што ја зачувавме нашата презентација, ќе видите JPEG-датотека за секој слајд во презентацијата.

Save PowerPoint as PictureSave PowerPoint as PictureSave PowerPoint as Picture
Секоја од овие сликички е JPEG слика.

4. Споделете ја вашата конвертирана презентација

Едноставно можете да ги испратите овие датотеки на кој било уред кој поддржува JPEG-и за да ја прикаже презентацијата на неа. Ова е лесна опција за извоз што ќе ја претстави вашата презентација без оглед на уредот или софтверот.

Повеќе Envato Tuts + PowerPoint презентација Туторијали

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне подобро да ги користите видеата во презентациите: 

Make Great Presentations (Free PDF eBook Download)

Исто така, имаме совршено дополнување на овој туторијал, кој ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Complete Guide to PresentationsComplete Guide to PresentationsComplete Guide to Presentations

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.