7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да дизајнирате табели во PowerPoint за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Add a Table to PowerPoint in 60 Seconds
How to Add Comments to a PowerPoint Presentation in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Табелите се еден од оние суштински начини за организирање и презентирање на податоци. И Microsoft PowerPoint ни овозможува да ги стимулираме да се осигураме дека изгледаат одлично.

Како брзо да дизајнирате табели во PowerPoint

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимка или следете ги брзите чекори кои го комплиментуваат ова видео.

1. Стил со мени за дизајн на алати

Имам основна табела на податоци овде во PowerPoint и ајде да стилизирам за да се истакне. Најбрзиот начин да започнете е да кликнете на менито Дизајн на алатки тука на врвот.

Style with the PowerPoint Table Tools Design MenuStyle with the PowerPoint Table Tools Design MenuStyle with the PowerPoint Table Tools Design Menu
Ќе го користиме PowerPoint алатникот за дизајн на табели со стил.

2. Користете ги PowerPoint табелите за дизајн на табелата

Да започнеме со кликање на еден од претходно поставените стилови од сликите тука. Кога ќе кликнете на еден, ќе забележите дека нашата маса е веднаш стилизирана.

How to use the PowerPoint Table Tool Design PresetsHow to use the PowerPoint Table Tool Design PresetsHow to use the PowerPoint Table Tool Design Presets
PowerPoint Табела за дизајн на алатки за дизајн.

Ако сакавме да пробаме некои други стилови, би можеле едноставно да кликнеме на друга сликичка. Повеќето пати, ова ќе биде доволно за да ја видите вашата маса изгледа одлично, но ајде да погледнеме во некои дополнителни опции со еден клик.

3. Применувајте дополнителни опции на PowerPoint Style Style Table

Често пати, нашите маси првата или последната колона ќе содржат важни податоци. Значи, би можеле да кликнеме на овие опции за да им посветиме внимание. Гледајте додека ги притискам овие опции тука во горниот лев и ги нагласува тие колони. Обидете со еден клик стил, а потоа додадете дополнителни опции тука во горниот лев за да ја видите вашата маса изгледа одлично.

More PowerPoint Table Style OptionsMore PowerPoint Table Style OptionsMore PowerPoint Table Style Options
Повеќе опции PowerPoint Style Style.

Привршување!

Тоа е тоа, во само неколку кликања изградивме некои одлични стилови на табели PowerPoint.

Повеќе Брзи PowerPoint Видеа (60 Second Tutorials)

Дознајте повеќе PowerPoint алатки брзо и започнете со собирање на вашето презентирање знаење. Имаме дополнителни PowerPoint туториали тука на Envato Tuts + или скокнете во еден од нашите брзи PowerPoint видео упатства:

Забелешка: Во денешното упатство го користевме популарниот едноставен PowerPoint Template. Откријте дополнителни опции за PowerPoint дизајн во нашиот Ultimate Водич за PowerPoint Шаблони или пребарувајте низ нашите најдобри PPT теми на GraphicRiver.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.