7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Google Slides

Како да ги намалите слајдовите на Google Слајдови за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 3 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Тајмингот на слајд секогаш е корисен во презентациите и можете да го користите за авто-транзиција помеѓу слајдовите. Во оваа снимка ќе научите како да слајд слајд на Слајдови на Google.

Ајде да започнеме со поставување на времето за слајдови да се сменат. Едно ограничување е тоа што морате да го поставите истиот тајминг помеѓу секој слајд.

Free eBook Download: Guide to Making Great Presentations

Ако работите на презентација на Google Слајдови, ќе сакате да бидете сигурни дека ќе ја дофатите нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации.  Оваа книга ќе ве научи на сите за процесот на презентација. Ќе откриете како да напишете, дизајнирате и испорачате презентација со влијание.

perfect presentation ebookperfect presentation ebookperfect presentation ebook

Забелешка: Во ова упатство го користиме образецот за визуелно привлечен Кругови. Можете да најдете повеќе големи шаблони на Google Слајдови на Envato Elements или GraphicRiver.

Како да слајдови на слајдовите на Google

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Изберете тајминг помеѓу слајдовите

Google Slides TimerGoogle Slides TimerGoogle Slides Timer
Паѓачкото мени Автоматски напредува на функцијата Објави до веб-екран како Тајлер на Google Слајдови.

Ајде да одиме во менито Датотека, а потоа проверете го паѓачкото мени за авто-напредување на објавувањето на веб-екранот. Во ова мени можете да одберете тајмингот за играње за секој слајд во опаѓачкото мени.  Постојат различни пред-изградени опции кои можете да изберете од тука. Ова го поставува времето што сакаме да го играме помеѓу секој слајд.

2. Проверете го вашиот конкретен тајминг

Google Slides autoplayGoogle Slides autoplayGoogle Slides autoplay
Избирањето на опциите подолу ќе предизвика презентација на презентацијата на Google.

Ајде да одбереме краток тајминг за да покажеме. Исто така, проверете ги опциите подолу, како што се Почнување на слајдшоу штом ќе се вчита играчот илиРестартирајте го слајдшоу после последниот слајд, ако сакате презентацијата да се јави.

3. Објавете видео од времето

publish a timed Google Slides videopublish a timed Google Slides videopublish a timed Google Slides video
Откако ќе ја објавите вашата презентација на Google Слајдови, ќе ги забележите слајдовите автоматски да напредуваат според тајмингот што го избравте.

Сега, ајде да одиме напред и да го објавиме видеото со избраната врска. Ќе го залепиме и ќе го отвориме и ќе видиме дека по неколку секунди ние автоматски напредуваме низ слајдовите според нашите тајмингувања.

Тоа е сè што има за тоа. Додека опцијата е малку ограничена, тоа навистина ни е корисно ако треба да го оставите вашето слајдшоу на autoplay на Google Slides со секој циклус на слајд преку циклус.

Повеќе Envato Tuts + Google Слајдови Упатства

Научете уште повеќе за тоа како да креирате презентации користејќи Google Слајдови во нашиот водич за учење на Google Слајдови. Ние исто така имаме асортиман на брзи лекции од Google Slides како што се овие:

Ако сакате да започнете со проектот на презентацијата, проверете ги презентациските шаблони на Google Слајдови во овој напис:

Направете совршен слајдовите на Google Slides (бесплатен превземање на PDF-е-книги)

Само што научивте како да слајд слајд на Google Слајдови. За да дознаете други одлични методи за создавање моќни презентации на презентации на Google, имаме совршен ресурс кој ќе ви помогне.  Нашата eBook ќе ве води низ пишување, дизајнирање и презентирање презентација.

free PDF eBookfree PDF eBookfree PDF eBook

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Добијте бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.