Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. How-To

Како да прикачите PowerPoint на YouTube за 60 секунди

by
Difficulty:BeginnerLength:ShortLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Change Hyperlink Color in PowerPoint in 60 Seconds
How to Combine PowerPoint Presentation Files in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

PowerPoint не само што може да креира презентациски датотеки, туку исто така може да ја извезува вашата презентација како видео датотека без дополнителни апликации потребни. Ајде да научиме како да го направиме тоа, а потоа да ја подигнеме видео датотеката на YouTube.

Исто така, имаме корисно дополнување на ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

 Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Забелешка: Во ова упатство го користиме образецот X Note PowerPoint. Можете да добиете одлични PPT презентација шаблони на Envato Елементи или во нашиот краен водич за најдобрите Microsoft PowerPoint шаблони.

Како брзо да прикачите PowerPoint на YouTube

Забелешка: Погледнете го овој краток водич за снимки или следете ги брзите чекори подолу што го надополнуваат ова видео.

1. Изнесете ја вашата презентација

Прво, да преминеме на табулаторот File во PowerPoint и изберете Export.

File Tab
Започнете со кликнување на табулаторот File.

Кликнете на Креирај видео за да ја изнесете вашата презентација како видео датотека.

2. Постави колку долго ќе се прикажува секоја слајд

Set how long each slide shows
Во многу случаи, можете да му дозволите на YouTube да се справи со компресијата.

Ќе го оставам ова множество на Full HD, и нека Јутјуб се справи со компресијата. Ако имате снимени нарации и тајминг, можете да ја промените оваа опција за да ги вклучите.

Инаку, само поставете поставка колку долго сакате секој слајд да се прикаже. На пример, можев да го сменам ова на 10 секунди, ако сакав секој слајд да се појави за 10 секунди.

3. Изнесете го видеото и прикачете го.

PowerPoint потоа извезува видео датотека, откако ќе притиснете Зачувај, што е подготвено за YouTube.

Export a video file
Притиснете Save за да извезувате видео датотека.

Сега, само префрлете се на Јутјуб и започнете со процесот на поставување, исто како што би сакале со секое видео.

Испуштете ја датотеката во YouTube со метаподатоци и поставувања, за да можат луѓето да го најдат кога го бараат.

Drop the file into YouTube
Додајте метаподатоци и други поставки во YouTube.

Можете исто така да додадете музика или поставувања користејќи ги вградените опции на YouTube. Нема потреба од дополнителни апликации за презентација директно од PowerPoint на YouTube.

Привршување!

Сега кога сега можете брзо да испратите PowerPoint на YouTube, можете лесно да ја проширите публиката за вашиот слајдшоу. Споделувањето на YouTube е одлична можност за маркетинг презентации и други презентации кои треба да стигнат до голем број луѓе. 

Направете одлични презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Исто така, имаме совршено дополнување на овој туторијал, кој ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно. 

Guide to Making Great Presentations

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.