Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да го користите PowerPoint Slide Master View во 60 секунди

Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Download & Install a PowerPoint Template in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Кога сакате да ги прилагодите темите на PowerPoint, Slide Master view е токму она што ви треба. Во ова упатство, ќе ви покажам како да го користите Slide Master view за да ги приспособите вашите распореди брзо.

Користете PowerPoint Slide Master View за да направите брзи прилагодувања

Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори што го комплиментираат ова видео.

1. Отворете го вашиот PowerPoint слајд распределба

Јас го користам Шаблонот за едноставност на PowerPoint шаблони, кои се шаблони за Презентациски презентации достапни на GraphicRiver.

Simplicity premium PowerPoint templateSimplicity premium PowerPoint templateSimplicity premium PowerPoint template
Едноставност Премиум PowerPoint дефиниција.

Јас работам во PowerPoint на слајд, со шаблонот Simplicity, и веќе избрав распоред на слајдови.

Slide from Simplicity presentation templateSlide from Simplicity presentation templateSlide from Simplicity presentation template
Тука е целниот слајд на PowerPoint, за кој ќе направиме прилагодувања.

2. Изберете PowerPoint Slide Master View

Но, да речеме дека сакам да го користам, сакам оваа црна кутија да ја покрие целата слајд. За ова ни е потребен Slide Master view. Па, јас ќе одам да се префрлам на Преглед на лентата, а потоа изберете Slide Master.  На левата страна, ќе видите сликички за секој од скиците.

Switch to view Slide Master and choose your target thumbnailSwitch to view Slide Master and choose your target thumbnailSwitch to view Slide Master and choose your target thumbnail
Изберете целен слајд од приказот Слајд мајстор.

3. Користете Слајд мајстор Прикажи за да направите промени на брзото распоредување

PowerPoint веќе го избра оној што сакаме да го измениме.  Сега ќе видиме од десната страна дека работиме со шаблонот за слајд.

Можете да кликнете и да ги преместите и менувате елементите. Ајде да кликниме и повлечиме кутијата за да го покриеме целиот слајд, а сега го менуваме текстот на врвот до бело. Потоа истакнете го, и промените го во бело.

Making adjustments to target slideMaking adjustments to target slideMaking adjustments to target slide
Изработка на текстуални прилагодувања за целниот слајд.

Привршување!

Кога ќе завршите, кликнете на нормално во прегледите, и тоа ќе ве врати на работа на самата презентација, со променетиот распоред за слајдот.

Накратко, Slide Master view е за менување на изгледот и чувството на вашиот дефиниција. Можете да направите едноставни прилагодувања кон вашите слајдови на шаблони - како што сме тука - или да примениме посложени модификации.

Adjusted slide designAdjusted slide designAdjusted slide design
Финален дизајн на слајд по примена на прилагодувања.

Работете подлабоко со PowerPoint Master Slides

Ова упатство оди во поголема длабочина на PowerPoint Master Slides, скокнете за да дознаете повеќе:

Исто така, можете да најдете повеќе PowerPoint упатства на Envato Tuts +, како и да пребарувате низ илјадници Премиум PowerPoint дефиниција дизајни на GraphicRiver.

Advertisement
Did you find this post useful?
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.