7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да го искористите приказот на Сортирачот на слајдови во PowerPoint за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Change PowerPoint Slide Sizes in 60 Seconds
How to Add Slide Transitions In PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Информациите што ги презентирате со PowerPoint е исто толку важна колку и редоследот во кој се појавува. Ајде да научиме да користиме приказ на Слајдерот со цел да го следиме редоследот на вашата презентација.

Забелешка: Во ова упатство го употребуваме Шаблонот за едноставност на PowerPoint. Можете да најдете повеќе големи PowerPoint шаблони на GraphicRiver.

Како да го користите QuickPoint Viewer

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимка или следете ги брзите чекори кои го комплиментуваат ова видео.

1. Отворете PowerPoint за да ги видите слајдовите

Јас работам во PowerPoint со темата Simplicity PPT, и тука подготвив неколку слајдови. Јас сум речиси подготвен да ја дадам мојата презентација и сакам да го проверам мојот слајд цел последен пат.

Open PowerPoint to view your slidesOpen PowerPoint to view your slidesOpen PowerPoint to view your slides
Вашите слајдови се нарачани од левата страна од вашата PowerPoint презентација.

2. Кликнете на Поглед на Сортирачот на Слајд во PowerPoint

За да го проверам секвенционирањето на моите слајдови, одам да одам напред и да го пронајдам картичето Прикажи на лентата. Има голем број прегледи на презентација и ние ќе го научиме Погледот Сортирач на слајдови, ајде да го внесеме со кликнување на неа. Сега имаме сликички за секој од нашите слајдови.

Open Slide Sorter View in PowerPointOpen Slide Sorter View in PowerPointOpen Slide Sorter View in PowerPoint
Поглед на Сортирачот на слајдови во PowerPoint.

3. Брзо Променете ја вашата PowerPoint слајд Ред

Забележете исто така дека секој од слајдовите има број под нив за да покаже кој цел тие се наоѓаат. За повторно да ги редефинирате овие слајдови, се што треба да направите е да кликнете на слајд и повлечете го и препуштете го на самото место што сакате . Ние можеме да кликниме и да влечиме и да ги преместаме околу онолку пати колку што сакаме да ги ставиме слајдовите во совршен ред.

Move Your PowerPoint Slide orderMove Your PowerPoint Slide orderMove Your PowerPoint Slide order
Кликнете и повлечете за да го промените редоследот на слајд на PowerPoint.

Привршување!

Откако ќе завршите, едноставно можете да кликнете на Нормално за да се вратите на Стандардниот приказ, редоследот што го поставиме е зачуван.

Повеќе Quick PowerPoint Tutorials (60 Second Videos)

Дознајте повеќе PowerPoint алатки брзо и стекнете го вашето презентирање знаење. Имаме голем број на PowerPoint упатства тука на Envato Tuts + или се префрлиме во уште еден од нашите брзи PowerPoint видео упатства:

Забелешка: Денес, ние го користевме Шаблонот за едноставност на PowerPoint. Откријте повеќе врвни PowerPoint презентации дизајни за да ги користите во нашиот Ultimate Водич за PowerPoint Шаблони или прелистување низ нашите тренд PPT теми на нашиот GraphicRiver пазар.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.