Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да вметнете знак за проверка на знак во PowerPoint PPT (во 60 секунди)

by
Read Time:3 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Make Curved Arrows in PowerPoint in 60 Seconds
How to Make a Venn Diagram in PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Можете да ги користите симболите за означување како начин за прикажување на проектот. И бидејќи презентациите често содржат статусни ажурирања, одлично е да знаете како да ги креирате во PowerPoint. Ајде да научиме како во оваа брза видео лекција.

Исто така, имаме корисно дополнување на ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

The complete guide to making greating presentationsThe complete guide to making greating presentationsThe complete guide to making greating presentations

Забелешка: Во ова упатство го користевме шаблонот за тимска работа. Можете да преземете одлични PowerPoint презентација шаблони од Envato Elements или GraphicRiver. За да ги погледнете некои од нашите најдобри PowerPoint шаблони, погледнете ја статијата: 17+ Најдобри модели за дизајн на PowerPoint.

Како брзо да вметнете ознака за проверка во PowerPoint PPT

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1.       Бидете сигурни дека работите во текстуална рамка

Најлесен начин да додадете ознака за проверка каде било на овој слајд е да започнете со тоа што ќе бидете сигурни дека работите внатре во полето за текст.

working in a text boxworking in a text boxworking in a text box
Пред да додадете ознака за проверка на PPT, осигурете се дека работите во полето за текст.

Префрлете се на картичката Вметни. Пронајдете го јазичето Симболи овде на десната страна.

Find the symbols tabFind the symbols tabFind the symbols tab
Користете ја опцијата Вметни> Симболи за да го пронајдете знакот за ознака за проверка во PowerPoint.

2. Користете го Wingdings фонтот

Ајде да го смениме фонтот тука на Wingdings, што е специјален фонт кој содржи многу симболи, така што лесно можете да најдете знак за проверка. Одам да дојдете докрај и сега ќе го видите овој знак за проверка.

Find the check mark in the wingdings symbolsFind the check mark in the wingdings symbolsFind the check mark in the wingdings symbols
Фонтот Wingdings го содржи симболот за проверка во PowerPoint.

Ќе одам напред и двоен клик на ppt ознаката за проверка и зад сцената, системот ќе го вметне во текстуалното поле. Можете да кликнете на знакот за проверка неколку пати за да внесете повеќе копии. Кликнете Затвори и сега ќе ги видите ознаките за проверка на вашиот слајд.

You can insert multiple check marksYou can insert multiple check marksYou can insert multiple check marks
Кликнете на симболот за обележување неколку пати за да внесете повеќе копии од ознаката за проверка на PPT.

3.       Вметнете PPT Check Marks во PowerPoint маркирана листа

Една друга опција е да ги користите овие ознаки за проверка во нумерирана листа. Ајде да кликнеме внатре во друго поле за текст и да ја пронајдеме опцијата Bullets на лентата.

Use PowerPoint check marks in a bulleted listUse PowerPoint check marks in a bulleted listUse PowerPoint check marks in a bulleted list
Користете PowerPoint ознаки за проверка во нумерирана листа

Јас ќе кликнете на спуштањето и потоа изберете ја оваа листа со ознаки за проверка. Секоја од овие точки во вашата листа ќе има знак за проверка овде до него.

PPT bulleted list with check marksPPT bulleted list with check marksPPT bulleted list with check marks
Можете да користите листа со ознаки со ознаки за проверка во PowerPoint.

Лесно е да се постават списоци за проверка со опцијата за проверка на означените листи.

Повеќе Envato Tuts + PowerPoint презентација Туторијали

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да работите подобро:

Можете исто така да најдете одлични PowerPoint презентација шаблони со премија дизајни на GraphicRiver или Envato Elements. Или, разгледајте го нашиот избор на најдобрите Microsoft PowerPoint дизајни:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Исто така, имаме совршено дополнување на овој туторијал, кој ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

 Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Did you find this post useful?
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.