Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft Excel

Како да вметнеш слики во Ексел за 60 секунди

by
Read Time:2 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use Excel - Quick Video Tutorials (in 60 Seconds).
How to Grab a Screenshot in Excel in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Мајкрософт Ексел често се користи за бизнис случаеви, но тоа не значи дека не можеме да додадеме мултимедија во вид на слики на еден лист. Ајде да научиме како се вметнува слика во Ексел.

Како да вметнеме слики во Ексел брзо

Забелешка: Гледај го овој брз туторијал или следи ги чекорите подолу што го дообјаснуваат видеото.

1. Најди и Вметни Слика

На полето Вметни, кликни на Илустрации > Слики.

Insert image into Excel cellInsert image into Excel cellInsert image into Excel cell
Обележи ја опцијата Илустрации > Слики под Вметни.

Сега побарај ја сликата на твојот компјутер и вметни ја.

Insert images into ExcelInsert images into ExcelInsert images into Excel
Искористи го Вметни копчето за да ја вметнеш сликата во твојот лист.

Откако сликата е во Ексел, кликни на неа и влечи ја, за да ја преместиш на друго место на листот. Во секое време можеш да кликнеш на еден од аглите и да ја промениш големината. Ако работиш на Алатки за Слики јазичето на лентата, има многу опции за да се измени сликата

2. Додај Граница На Твојата Слика

Add an image borderAdd an image borderAdd an image border
Измени ја сликата со додавање на граница

Да ја измениме сликата со додавање на граница. Со кликање на Граници на Слика паѓачкото мени и одбирање на боја, вие можете исто така да додадете и едно од границите со кликање на примерите.

3. Искористи Слика како Позадина

Користете ги сликите во Ексел за да ставите позадина на вашиот лист, со враќање на истите назад.

Send an Excel image to the backgroundSend an Excel image to the backgroundSend an Excel image to the background
Притиснете на Враќање во Позадина опцијата за да искористите слика како позадина во Ексел.

Притиснете на сликата со десниот клик и одберете ја Враќање во позадина опцијата за да ја пратите сликата позади содржината што е во ќелиите на вашиот лист.

Привршуваме!

Со тоа што ќе научите како се ставаат слики во Ексел, ви се отвараат повеќе начини за тоа како да изгледаат вашите листови. Можете дури и да искористите слика како позадина на вашиот лист.

Повеќе одлични туторијали на Енвато Тутс+

Најдете сеопфатни Ексел туторијали на Eнвато Тутс+ за да ви помогнат подобро да работите со вашите податоци во вашиот лист. Имаме исто така и брз туторијал од 60 секунди, за да научите повеќе алатки во Ексел за брзо време.

Еве неколку Ексел туторијали за да ги гледате сега:

Запомнете: Што повеќе учите за алатките на Мајкрософт Ексел и работниот тек, вашите листови ќе бидат се подобри.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.