Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да направите кривини стрели во PowerPoint за 60 секунди

by
Read Time:3 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Insert Word Documents Into PowerPoint in 60 Seconds
How to Insert a Check Mark Symbol in PowerPoint PPT (In 60 Seconds)

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Кривирана стрелка е чест начин да се посочи на клучен објект во PowerPoint и ќе ве научам како да креирате во оваа брза лекција. Сакам да користам стрелка како оваа за да покажам како се однесуваат два дела на еден процес.

Исто така, имаме корисно дополнување на ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

 Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Забелешка: Во ова упатство го користиме Teamwork PowerPoint Template. Можете да најдете повеќе големи Шаблони за презентација на PPT на Envato Elements, на GraphicRiver или во нашиот Ultimate Guide за најдобрите Microsoft PowerPoint Templates.

Како да направите кривини стрелки во PowerPoint брзо

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Најдете и додадете крива PowerPoint стрелка на вашиот слајд

Имам две кутии тука и сакам да ги поврзам со свиткана стрелка. Ајде да одиме во опцијата Вметни на лентата и потоа кликни на паѓачкото мени Форми.

Find the Curved PowerPoint ArrowFind the Curved PowerPoint ArrowFind the Curved PowerPoint Arrow
Најдете крива стрелка на PowerPoint со одење во паѓачкото мени Insert> Shapes.

Можете да ја најдете кривината стрелка и да ја кликнете, а потоа кликнете и влечете за да ја нацртате на слајдот.

2. Наместете ја кривата на стрелката во PowerPoint

Можете да ја повлечете закривената стрелка PowerPoint за да ги репозиционирате другите места на слајдот и исто така да ги дофатите рачките за да ја промените големината колку што сакате.

Reposition the curved arrow using the handlesReposition the curved arrow using the handlesReposition the curved arrow using the handles
Користете ги рачките за да ја репозиционирате закривената стрелка PowerPoint.

3. Променете го стилот на стрелката за заглавување на PowerPoint

Можете да ја смените бојата или стилот со помош на опциите "Стилски стилови" на јазичето "Формат" за да ја направите кривината стрелка вклопена со дизајнот на вашиот слајд. Тие лесно се менуваат онолку пати колку што сакате.

Change the style of a PowerPoint curved arrowChange the style of a PowerPoint curved arrowChange the style of a PowerPoint curved arrow
Користете опциите Format> Shape Syles за да го промените изгледот на вашата искривена стрелка PowerPoint.

Конечно, секогаш можете да се вратите во менито Вметни> Форми и изберете ја свирената стрелка која доаѓа од друга насока. Како пример, одберете ја оваа лева искривена стрелка за ефект од спротивната насока. Користете ги овие за да им помогнете на објектите на слајд се однесуваат.

Add another curved arrow to help objects relateAdd another curved arrow to help objects relateAdd another curved arrow to help objects relate
Можете да додадете друга кривина стрелка за да им помогнете на предметите да се однесуваат.

Овие искривени стрели се навистина убав ефект, кога сакате да ги поврзете објектите на слајдот и прикажете му на гледачот колку различни работи се поврзани еден со друг.

Повеќе Envato Tuts + PowerPoint презентација Туторијали

Дознај повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брз видео туториал Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да работите подобро со ефектите во вашите презентации:

Можете исто така да најдете одлични PowerPoint презентација шаблони со премија дизајни на GraphicRiver или Envato Elements. Или, разгледајте го нашиот избор на најдобрите Microsoft PowerPoint дизајни:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Исто така, имаме совршено дополнување на овој туторијал, кој ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

 Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation Free eBook PDF Download Make a Great Presentation

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.