Unlimited PowerPoint templates, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Business
  2. Presentations

Како да направите кинетичка типографија во PowerPoint за 60 секунди

Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Quickly Make Edits to Infographic PowerPoint Templates
How to Quickly Edit Creative Chart Template Designs in PowerPoint

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Кинетичка типографија е овој ефектен текстуален ефект што можеби сте го виделе претходно со лесни анимации на чисти светли обоени позадини. Вие всушност може да креирате вакви типови на ефекти во Microsoft PowerPoint.

Исто така, имаме корисно дополнување на ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Presentations ebookPresentations ebookPresentations ebook

Забелешка: Во ова упатство го користевме Шаблонот за корпоративна презентација. Можете да преземете одлични PowerPoint презентација шаблони од Envato Elements или GraphicRiver За да ги погледнете некои од нашите најдобри PowerPoint шаблони, погледнете ја статијата: 17+ Најдобри модели за дизајн на PowerPoint.

Како брзо да направите кинетичка типографија во PowerPoint

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Започнете со празен слајд дизајн

Да започнеме со дизајн на слајдови како овој и во нашето прво поле за текст, можете да ги користите овие често за видеа со објаснување.

Ќе продолжам и ќе го клонирам овој текст и ќе го поставам на десната, а потоа ќе ја ажурирам бојата на фонтот во усогласувањето.

2. Променете ја бојата на фонтот

Јас додадов некој текст тука за да го тестирате. Ајде да го смениме фонтот со кликање на Форматирај и потоа да го смениме во убав фонд со големи букви Sansif, како Futura.

3. Изберете Анимација

Сега да почнеме со нашите анимации. Ќе кликнете на првото поле за текст и ајде да одбереме анимација. Ќе изберам Fly in, а потоа преминете на опциите за ефект и изберете од лево.

Ајде да ја анимираме втората кутија слично тука и да одбереме од правото за оваа.

4. Прередувајте ја анимацијата

Потоа, ајде да ја преуредиме анимацијата и да се осигураме дека тие се појавуваат во исто време како што ме гледате овде.

Овие ќе летаат во исто време и ќе создадат навистина привлечен анимациски ефект. Сега само го повторувате овој ефект со повеќе текст и повеќе слајдови за да креирате навистина анимирано кинетичко типографско видео и може да го извезувате во видео датотека во PowerPoint.

Повеќе Envato Tuts + PowerPoint презентација Туторијали

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да работите подобро:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Исто така, имаме совршено дополнување на овој туторијал, кој ќе ве води низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Free PDF ebookFree PDF ebookFree PDF ebook

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter.

Advertisement
Did you find this post useful?
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.