7 days of PowerPoint templates, graphics & videos - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Business
  2. Project Management

Како да управувате со тимски проекти подобро со квип

Scroll to top
Read Time: 6 mins
Sponsored Content

This sponsored post features a product relevant to our readers while meeting our editorial guidelines for being objective and educational.

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Организирањето на проекти е лесно кога тие само вклучуваат еден или двајца луѓе кои работат во истата зграда.  Испраќате едни со други неколку пораки, имате чуден телефонски повик и можеби фрлате Word документи во споделена папка Dropbox.  Ако нешто сериозно треба да се дискутира, ќе одвоите време да се сретнете лице в лице.

Начинот на кој многу бизниси мислат дека само затоа што испраќањето на Word датотеки наоколу работеле во раните денови, тоа е сè уште начин да се оди, откако организацијата ќе порасне.  За жал, кога ќе додадете уште неколку луѓе во синџир на е-пошта, ќе се појават проблеми.  Никој не знае кој е е-маил кој или каде се важни датотеки, а тоа е уште повеќе збунувачки ако се обидувате да пристапите до нешто од вашиот паметен телефон. Часовите на времето на компанијата се трошат само со обид да управуваат со вашите поштенски сандачиња. Часовите на времето на компанијата се трошат само со обид да управуваат со вашите поштенски сандачиња.

Иста е кога ќе се обидете да додадете членови на тимот од целиот свет.  Вие не може само да талкаат на нечија биро ако е во кафуле 10.000 милји и осум временски зони.  Старите системи едноставно не можат да се справи со овој вид на работа аранжман. 

Тука влегува Квип.

Quip websiteQuip websiteQuip website
Quip почетна страница.

Карактеристики на Quip

Квип е модерно преземање на алатките кои тимови треба да соработуваат и комуницираат.  Ако работите со некој документ со вашите соиграчи, зошто ќе имате посебна нишка со е-пошта за да разговарате?  Зарем не е полесно само да имате разговор вграден во документот?  И ако сакате да КК некој во друг тим, не би имало смисла само да ги означите во документот, наместо да им испраќате нова група датотеки?

quip overviewquip overviewquip overview
Quip's Living Documents.

 Одговорот на "Да" на овие прашања е она што е во основата на концептот на Живот Документи на Квип.  Тоа е пакет за продуктивност за модерни тимови изградени околу заеднички документи.

 Живите документи

Живите документи комбинираат текст, слики, табели, списоци на задачи и друго.  Тие можат да се користат за креирање на патоказ за производот, техничка документација и кој било друг документ на вашиот тим.  Колаборативните листи за задачи се одлични за помагање на забрзување на развојот; можете да назначите специфични задачи на секој член на тимот и да ги следите напредокот и завршувањето.

Секоја промена направена во Живиот документ се следи во страничната лента на документот, која се удвојува како тимски разговор за конкретниот документ.  Членови на новиот тим брзо можат да станат многу брзи. 

Соработувајте за ништо од секаде

 Јас го пишувам ова во Тајланд, мојот уредник е на Источното крајбрежје на САД, а Envato Tuts + е со седиште во Австралија; во текот на последните неколку години, тимовите се поминале глобално.  Квип го зема предвид ова. 

quip mobilequip mobilequip mobile
Со мобилни апликации, можете да работите на вашите Quip документи од каде било. 

Со Quip, можете да соработувате со членовите на вашиот тим како да си седи веднаш до нив.  Секој може да го уредува документот во исто време и да ја користи апликацијата за разговор во реално време.

 Ако нема потреба сите да бидат во иста виртуелна соба во исто време, Quip, исто така, поддржува работа офлајн, и има посветено MacOS, Windows, iOS и Android апликации.  Членовите на тимот можат да работат каде и секогаш кога сакаат.  Не е важно дали се пријавуваат од Mac, iPad или дури и iPhone-и ќе имаат пристап до сите карактеристики на Quip.  Тие можат да создаваат документи, да додаваат коментари и да прават сè друго.

Квип е дури посветен на одржување на паритет на функции во сите уреди, така што никогаш нема да има никакви проблеми во платформи.    

Дополнете ги постоечките алатки

Додека Quip е повеќе од способен за замена на повеќето постоечки алатки за продуктивност на вашата организација, тоа не мора.  Наместо тоа, можете да го користите за да ги дополни.  Можете автоматски да бидете известени кога новиот код ќе биде притиснат на вашата GitHub сметка или ќе креирате нови документи од разговорот на вашиот тим.  Квип не е засилена апликација; тоа е интегриран дел од тимот на продуктивноста на тимот.

Quip Integrates with Other AppsQuip Integrates with Other AppsQuip Integrates with Other Apps
Quip се интегрира со други апликации 

 Вики што се гради себе

Со Квип, секој од крос-функционалните тим секогаш може да се чува во циклусот.  Вашите спецификации, патокази, списоци на задачи и сè друго се секогаш ажурирани, така што секој точно знае што се случува и како работите напредуваат во секое време.

quip wikiquip wikiquip wiki
Со Quip, лесно може да се создадат ресурси. Квип во акција

Квип во акција

Проектите нормално започнуваат со идеја.  Тогаш тимот развива план, доделува задачи, го гради производот, ја подготвува документацијата за издавање и го пушта во голем лош свет.  Квип се вклопува во секој чекор.

Без разлика дали сте само потскопувајќи идеи околу себе или создавајќи детален производ спецификации, Quip's Living Documents се совршена алатка за употреба.  Секој во тимот може да тежи, и сите твои прекрасни идеи се следат.

quip checklistquip checklistquip checklist
Список за проверка во Quip.

Откако ќе имате идеја, време е да развиете патоказ и да доделите задачи.  Повторно, Quip е одлична алатка за употреба.  Списоците со задачи овозможуваат лесно делење на различни делови од проектот на секој член на тимот.  Можете да одлучите кои треба да бидат погодени и да ги ставите сите во еден документ, за да бидете сите во тек.

Кога ќе почнете да развивате нов производ, ќе наидете на неочекувани проблеми; карактеристика што лесно изгледаше на хартија е всушност тешко да се дојде до работа.  Со Quip, членовите на тимот може да ги следат сите болни поени што ги погодија.  Грешки, исто така, може да се следи, па секој кој е на должност за расчистување знае што треба да го поправат.

task quiptask quiptask quip
Следење на задачите во Quip. 

Со производот што се приближува до крај, време е да бидете сигурни дека сите во организацијата го разбираат она што сте го изградиле.  Недокументираниот код е кошмар, ако проектот некогаш мора да биде ракуван од други луѓе.  Квип е совршено место за да ја креирате целата ваша документација за најдобри практики, да споделите совети и трикови и да соработувате во документите за издавање. 

Конечно, време е да започнеме.  Квип може да му помогне на целиот тим да го координира големиот ден.  Можете да бидете сигурни дека сè е во живо и е подготвено да отиде (и дека некој го зеде шампањот).  Дури и по започнувањето, Quip може да се користи за да се евидентираат повратните информации од клиентите и да се дискутираат начините за подобрување на производот.

Цени 

Квип има низа ценовни групи за да одговараат на секој тим.  Ако има само неколку луѓе кои работат на мал проект, слободниот Основен слој е совршен.  Квип само чува 30-дневна ревизија и архива од 1.000 пораки, но тоа е доволно за есеј на колеџ или презентација. 

Организации кои работат на поголем проект може да се претплатите на Quip за 30 долари месечно за тим од пет.  Секој дополнителен член може да се додаде за меѓу 10 и 12 долари месечно, во зависност од тоа дали плаќате месечно или годишно.

Quip Pricing TiersQuip Pricing TiersQuip Pricing Tiers
Вклучете ги цените на цени Квип цените групи.

 Големите компании можат да ги искористат предностите на бизнисот или претпријатијата.  Тие се 12 долари и 25 долари по корисник месечно, соодветно.  Како и сите карактеристики на Тим плановите, исто така добивате кориснички контроли, поголема безбедност, приоритетна поддршка за е-пошта и многу повеќе.  

Завиткување

 Квип е моќен начин за соработка на мултидисциплинарни тимови.  Секој се чува во јамка во секое време без милиони пораки се испраќаат напред и назад.  Документите не се зачувуваат како "FinalFinalFinalPresentation3" и се закопани во папката Dropbox некаде.  Наместо тоа, сè што е потребно се чува пред и во центарот.

 Ако управувате со тимот, Quip може да биде само решение кое ви е потребно.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.