Advertisement
  1. Business
  2. Keynote

Како да се прилагодат брзо анимирани основни шаблони. (Во 60 секунди)

Scroll to top
Read Time: 3 min
This post is part of a series called How to Use Keynote in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Quickly Change Keynote Custom Themes (In 60 Seconds)
How to Embed a YouTube Video in Keynote in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Анимациите во Воведот се лесни за аплицирање и промена, и лесно е да се прилагоди шаблонот кој веќе има анимации вградени во нив во Воведниот. Јас често ги дофаќам сопствените теми од Envato Elements, која е претплата која може да ја преземете, која вклучува тони елементи за креативни материјали, вклучувајќи ги и клучните теми со анимација.  Јас ќе ви покажам како да ги прилагодите анимациите во Воведни во ова упатство.

Пред да започнеме со главните анимации, исто така имаме корисен додаток на ова упатство за кое мислам дека ќе ви биде корисно. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Complete guide to perfect presentationComplete guide to perfect presentationComplete guide to perfect presentation

Забелешка: Во ова упатство го користиме шаблонот Anim8. Можете да најдете повеќе одлични основни презентации шаблони на Envato Elements, на GraphicRiver или во написот: 15+ Најдобри основни презентации шаблони (за Mac корисници).

Како да ги прилагодите анимирани основни шаблони

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го надополнуваат ова видео.

1. Отворете го анимираниот главен образец

Ајде да прилагодиме анимација во шаблонот Anim8, што навистина има импресивен збир на анимации вградени во него.

Anim8 templateAnim8 templateAnim8 template
Шаблонот Anim8 од Envato Elements е одличен избор ако сакате да работите со анимација.

Сега, кога го симнав и се отворив во Воведничар, ајде да погледнеме како да го прилагодиме.

2. Отворете го панелот за транзиции

На овој слајд, додека го пуштам прегледот, ќе забележите дека имињата се појавуваат на слајд по фази. Но, попрво би ги анимирале во исто време за едноставност.

Вие ги контролирате главните анимации со кликнување на Анимирај, а потоа кликнете на Изградба на редот.

Build Order menu in KeynoteBuild Order menu in KeynoteBuild Order menu in Keynote
Отворете го менито Build Order за да ги контролирате главните анимации.

Без оглед на тоа што сакате да го промените, менито за Изградба на редот е местото каде што можете да го контролирате.

3. Реактивност анимации

Повлечете и сменете ги или менувајте ги анимациите на овој панел. За овој пример, дозволете Shift + Click за да ги изберете сите, а потоа да го промените ова во Со претходен извор за да ги анимирате сите заедно во исто време.

Select all the animationsSelect all the animationsSelect all the animations
Изберете ги сите анимации одеднаш во менито Изграден поредок.

Завршив!

Ајде, исто така, да го смениме времето на задоцнување на 0 тука, така што нема задоцнување.

Change the Delay timeChange the Delay timeChange the Delay time
Променете го времето на задоцнување на 0 така што нема време за застој.

Сега, ајде да кликнеме на Преглед и да видиш дека сите заедно се заедно.

Прилагодувањето на вашите анимации е брзо и лесно, кога знаете како.

Повеќе Envato Tuts + Воведни упатства

Дознајте повеќе во нашите Воведни упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал, како што се овие упатства за контролирање на вашите PPT презентација анимации:

Дознајте повеќе за тоа како да направите одлични презентации (бесплатна е-книга)

Free presentations ebookFree presentations ebookFree presentations ebook

Преземете го знаењето што сте го стекнале во овој туторијал понатаму со нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земете го овој PDF Преземете сега бесплатно за вашата претплата на Tuts + Business Newsletter.

Тоа ќе ви помогне да ве одите низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Business tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.