Advertisement
  1. Business
  2. Microsoft PowerPoint

Како да додадете сопствени фонтови до PowerPoint за 60 секунди

by
Read Time:3 minsLanguages:
This post is part of a series called How to Use PowerPoint in 60 Seconds (Quick Video Tutorials).
How to Add a Screencast to PowerPoint in 60 Seconds
How to Quickly Add Pictures to PowerPoint in 60 Seconds

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Што ако фонтот што сакате да го користите во PowerPoint не е системски стандарден фонт? Стандардните фонтови како Aerial, Calibri и Times New Roman се инсталирани на практично секој систем. Но, други фонтови може да ви недостасуваат кога ќе ја испратите вашата презентација на други. Ајде да научиме како да додавате сопствени фонтови на вашите PowerPoint презентации.

Исто така, имаме корисен комплимент за ова упатство. Преземете ја нашата бесплатна е-книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Земи го сега пред да прочиташ.

Grab the Free Make Great Presentations eBookGrab the Free Make Great Presentations eBookGrab the Free Make Great Presentations eBook

Забелешка: Во ова упатство го употребуваме Шаблонот за едноставност на PowerPoint. Можете да најдете повеќе големи шаблони за презентација на PPT на GraphicRiver или во нашиот краен водич за најдобрите Microsoft PowerPoint шаблони.

Како брзо да додадете сопствени фонтови на PowerPoint презентации

Забелешка: Погледнете го овој краток туторијал во снимката или следете ги брзите чекори подолу, кои го комплиментуваат ова видео.

1. Вметнете нови фонтови во вашата PowerPoint датотека

Значи, за да го надминете овој проблем што доаѓа од користење на сопствени фонтови, ајде да одиме во датотеката зачувај како опција. Кога се подготвуваме да ја зачуваме датотеката, ајде да одиме во Tools> Save Options тука на дното на прозорецот Save.

На овој прозорец има важна кутија што треба да провериме дали е стандардно. Ајде да ги провериме вметнете фонтови во опцијата за датотеки овде. Она што тоа го прави е тоа што вклучуваше сопствени фонтови кога испраќаме и споделуваме датотека со други.

How to embed new fonts into PowerPointHow to embed new fonts into PowerPointHow to embed new fonts into PowerPoint
Внеси нови фонтови во PowerPoint

2. Бидете сигурни да ги вградите сите фонт карактери

И она што сакам да направам е да ја изберете втората опција, Вметнете ги сите знаци. Така што дури и ако не ја користам буквата Q, на пример, во мојата презентација, гледачот ќе може да го користи тој фонт и тоа писмо кога ќе им ја испратам датотеката.

Ова ја зголемува големината на датотеката, но осигурува дека тие имаат сè што им треба кога ја отвораат презентацијата. Ќе притиснете OK и потоа ќе ја зачувам датотеката и ќе ја испратам на мојот корисник.

Embed all new font characters in PowerPointEmbed all new font characters in PowerPointEmbed all new font characters in PowerPoint
Вметнете ги сите нови карактери на фонт во PowerPoint датотеката. 

Завршив! 

Можете брзо да додавате сопствени фонтови кои одговараат на потребите на вашиот бренд или стил на презентација. Најдете многу нови фонтови со креативни стилови на GraphicRiver. 

New creative fonts on GraphicRiverNew creative fonts on GraphicRiverNew creative fonts on GraphicRiver
 Нови креативни фонтови на GraphicRiver.

Повеќе Envato Tuts + PowerPoint презентација Туторијали

Дознајте повеќе во нашите упатства за PowerPoint и брзо видео упатства за Envato Tuts +. Имаме асортиман на PowerPoint материјал кој ќе ви помогне да направите подобри презентации:

Можете исто така да најдете одлични PowerPoint презентација шаблони со премија дизајни на GraphicRiver или Envato Elements. Или, разгледајте го нашиот избор на најдобрите Microsoft PowerPoint дизајни:

Направи големи презентации (бесплатен PDF eBook Превземи)

Ние исто така имаме совршен комплимент за овој туторијал, кој ќе ве прошета низ целиот процес на презентација. Научете како да ја напишете вашата презентација, да го дизајнирате како про, и да го подготвите за да ги презентирате силно. 

Free PDF eBook on Making Great PresentationsFree PDF eBook on Making Great PresentationsFree PDF eBook on Making Great Presentations

Преземете ја нашата нова книга: Целосно упатство за правење големи презентации. Достапно е бесплатно со претплата на Tuts + Business Newsletter. 

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.